El concert forma part del programa de recitals impulsat per músics integrants de les diferents esglésies evangèliques de València
Més de 1.500 persones van presenciar en directe l’actuació, en la que van participar un total de 60 intèrprets
Almussafes, a 30 d’octubre de 2017. El cicle de concerts programats amb motiu de la commemoració del 500 aniversari de la Reforma Protestant es va clausurar ahir diumenge 29 d’octubre amb el recital que l’Orquestra i Cor, amb 60 intèrprets lligats a les diferents esglésies evangèliques de València, va celebrar en l’Església Evangèlica Bautista del carrer Quart. Dos dies abans, concretament el divendres 27, el grup de músics va actuar, enfront de més de 1.500 espectadors, en la Catedral de València. L’almussafeny, Gerson Padilla, va dirigir el recital, en el que es va apostar novament per un repertori de les peces musicals més representatives utilitzades en el culte. L’església de Sant Bertomeu Apòstol d’Almussafes va acollir, el passat 30 de setembre, la primera de les actuacions de la sèrie de recitals dissenyada amb motiu de la celebració.
Divendres passat 27 d’octubre, a les 20 hores, les portes de la Catedral de Santa Maria de València es van obrir per a acollir el concert de l’Orquestra i Cor de la Reforma Protestant, un espectacle musical que forma part de l’agenda de recitals commemoratius convocats amb motiu del quint centenari de l’aprovació de la Reforma Protestant.
L’agrupació, formada pels 35 integrants del cor i pels 25 músics de l’orquestra, va interpretar les obres més significatives dels compositors amb major consolidació del Protestantisme. Les cantates 140, 80 i 147 de J. S. Bach, “Hear mi prayer” de F. Mendelssohn i peces de Tallis i Stanier van sonar davall la batuta del compositor d’Almussafes, Gersón Padilla i davant de més de 1.500 espectadors.
“Estem molt satisfets del resultat d’este projecte que inauguràrem precisament a Almussafes i al que ens hem sumat membres de les diferents esglésies evangèliques de la província de València, i més concretament de la mateixa capital, la seua àrea metropolitana i les comarques centrals amb la finalitat d’honrar esta efemèride històrica”, comenta Padilla, qui des del primer moment va assumir la direcció del projecte, que també ha estat present en el Centre Cultural La Beneficència.
La iniciativa ha comptat amb la col•laboració de l’Ajuntament d’Almussafes, la Generalitat Valenciana, a través de l’Institut Valencià de Cultura, l’Arquebisbat de València, la Diputació de València, el Cercle d’Arts Leopoldo Magenti i Clemente Pianos.