Està previst que entre febrer i març de 2018 es resolga el contracte i que entre setembre i octubre es puga licitar i adjudicar l’obra a una nova empresa
L’alcalde, l’edil d’Urbanisme, l’arquitecte municipal i el tècnic industrial es reuneixen amb el director general de l’Aigua per a continuar pressionant
El pressupost municipal del pròxim any inclou l’aportació municipal necessària per al desenvolupament del projecte
Almussafes, a 8 de novembre de 2017. Tal com es va comprometre el director general de l’Aigua de la Generalitat Valenciana amb el consistori municipal durant una reunió mantinguda el passat dimarts 7 de novembre, està previst que entre febrer i març de 2018 es resolga definitivament el contracte amb l’empresa adjudicatària de la construcció del col•lector pluvial del carrer Santa Creu i que entre els mesos de setembre i octubre del mateix any es puga licitar i adjudicar l’obra a una nova empresa. L’alcalde de la població, Toni González, reitera la seua insistència per a la resolució d’aquest projecte, amb el qual es pal•liarien possibles avingudes davant episodis de fortes pluges, i recorda que el seu equip de govern no ha deixat de pressionar i que ha mantingut en els pressupostos municipals la part que la localitat ha d’aportar per al desenvolupament de la infraestructura.
L’Ajuntament d’Almussafes continua treballant per a dur a terme una de les infraestructures pendents més necessàries per al desenvolupament de la població, la construcció del col•lector pluvial que encara no s’ha executat i que permetrà pal•liar les avingudes d’aigua davant possibles episodis de fortes pluges.
El president de l’executiu, Toni González, el regidor d’Urbanisme, Andrés López, l’arquitecte municipal, Xavier Adam, i l’enginyer tècnic industrial, Manolo Boluda, es van reunir el passat dimarts 7 de novembre amb el director general de l’Aigua de la Generalitat Valenciana, Manuel Aldeguer, per a seguir pressionant a l’administració autonòmica sobre la necessitat de donar solució a un problema que ve arrossegant-se des de finals de 2010.
Segons el primer edil, en la citada trobada el representant del Consell es va comprometre a reconduir la situació relativa al col•lector del carrer Santa Creu, que és el que depèn directament de la Generalitat Valenciana, i va establir terminis aproximats per a seguir avançant en la resolució d’aquesta qüestió. Si tot va segons el previst, s’espera que entre els mesos de febrer i març del pròxim any 2018 es resolga definitivament el contracte amb l’empresa adjudicatària de les obres i que entre els mesos de setembre i octubre del mateix exercici es puga licitar i adjudicar a una nova empresa.
“Des que vam entrar a governar en l’Ajuntament d’Almussafes no hem deixat de pressionar perquè la Generalitat Valenciana adjudique de manera directa l’obra i que es resolga aquesta qüestió que sabem que afecta i preocupa a la ciutadania”, destaca Toni González. “Prova d’açò és que s’han celebrat diferents reunions i nombrosos contactes telefònics amb l’organisme autonòmic per a agilitar el procés, suspès des de 2010, i que tant en els pressupostos de 2017 com de 2018 hem inclòs l’aportació municipal necessària per al desenvolupament del projecte”, explica.
L’objectiu d’aquesta infraestructura és canalitzar les aigües des del carrer Major i carrer València fins a la Ronda Síndic Antoni Albuixech, la qual cosa arreplegaria totes les aigües pluvials de la part nord de la població i, més concretament, les del col•lector del carrer Sant Miquel, element de la xarxa que incorpora les aigües de la zona esportiva i de la Llar del Jubilat. D’aquesta forma, s’alleugeriria el volum d’aigües de l’actual col•lector del carrer Cano, punt en el qual en l’actualitat es concentren totes les aigües d’aquesta àrea de la localitat.
Antecedents
L’empresa adjudicatària de l’actuació urbanística, que la Generalitat Valenciana va incorporar en 2009 al Fons del Pla Especial de suport als municipis, va sol•licitar la suspensió temporal total dels treballs a la fi del 2011, al no trobar-se arreplegat el cofinançament de la mateixa en el contracte administratiu d’obres formalitzat amb l’organisme autonòmic competent.
Aquesta situació va generar una controvèrsia entre l’empresa i la Direcció General de l’Aigua sobre la forma d’elaborar les certificacions d’obra que no es va solucionar fins a finals de l’any 2013, encara que transcorreguts altres quatre anys, l’import per al finançament del 46 per cent del cost total de l’obra segueix sense ser abonat per part del Consell, malgrat que el consistori municipal manté la consignació dels 286.260’75 euros necessaris per al desenvolupament dels treballs.