El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat “l’alta especialització del clúster del calçat de la Comunitat Valenciana, que concentra el 68% de les empreses espanyoles del sector”.
En aquest sentit ha qualificat el sector com a “motor industrial de l’economia valenciana, que genera ocupació, ingressos i producció, especialment a la província d’Alacant i de les comarques del Vinalopó i el Baix Segura”.
Rafa Climent ha clausurat el II Congrés Nacional de Calçat, organitzat pel Clúster Calçat Innovació, l’Institut Tecnològic del Calçat (Inescop) i l’organització patronal del sector del Calçat a nivell nacional (Fice), celebrat a Elda.
El conseller ha ressaltat “les excel·lents xifres d’ocupació, producció i productivitat i exportacions del sector en el període entre 2014 i 2018, que demostren que es troba en un procés de consolidació de la recuperació”.
Segons Rafa Climent, el sector del calçat es complementa amb la indústria de fabricants de components de multitud d’empreses com pell, cuir, plàstic, embalatges, química o tèxtil, que en el seu conjunt proporcionen més de 33.000 llocs de treball i més de 3.000 empreses .
I segons les dades d’exportacions, “la Comunitat és la primera regió espanyola productora i exportadora de calçat espanyol, amb més de 792 milions d’euros entre gener i juliol de 2018, fet que suposa un increment del 2,6% respecte al mateix període de 2017 i 2,3 punts superior a la mitjana d’Espanya, i amb França, Alemanya, Itàlia i el Regne Unit, com a principals països de destí”.
El conseller ha destacat “la important tasca que realitzen per a la millora de la competitivitat del sector els centres de FP especialitzats a Elda i Elx, les indústries auxiliars, dissenyadors, operadors logístics i l’Institut Tecnològic del Calçat, al qual la Conselleria d’Economia Sostenible, a través de l’Ivace, ha concedit 10,6 milions d’euros en el període 2015-2018”.