La Diputació aposta fort per la compra de vehicles elèctrics i augmenta les ajudes fins al milió d’euros

Les subvencions, que també financen la instal·lació de punts de recàrrega elèctrica, s’eleven fins a 1.750.000 euros entre 2018 i 2019

Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació: “Només amb els 68 vehicles subvencionats al 2018 estem evitant 36 tones de CO2 cada any. L’administració ha de ser exemplar i afavorir la transició cap a la mobilitat sostenible”

Josep Bort, diputat de Medi Ambient: “Som l’administració que més inverteix en ajudes per a la compra de vehicles elèctrics”

Els municipis de les comarques de València disposaran d’1 milió d’euros en ajudes per a l’adquisició de vehicles elèctrics i la instal·lació de punts de recàrrega, un 33% més que al 2018. Tal i com han assenyalat la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, i el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, aquesta convocatòria de subvencions “reedita, amb més pressupost, el programa d’ajudes que desenvoluparem en 2018 i que va tenir un èxit molt rotund, ja que vàrem rebre sol·licituds de 101 municipis amb un valor total aproximat de prop de 2 milions d’euros”.

Maria Josep Amigó ha afirmat que “la concessió de subvencions als municipis per a la compra de vehicles elèctrics i la instal·lació de punts de recàrrega és el major èxit de la Diputació com a coordinadora del Pacte de les Alcaldies”. “Entre 2018 i 2019 —ha continuat— destinarem 1.750.000 euros en aquests programes que ajudaran significativament a la reducció d’emissions de CO2”. Amigó ha afegit que “els vehicles adquirits amb les ajudes del 2018 evitaran l’emissió de 36 tones de CO2 cada any”.

La vicepresidenta ha incidit durant l’encontre que “a la Diputació, com a coordinadora territorial, estem plenament compromeses amb els objectius del Pacte de les Alcaldies de la Unió Europea i treballem per reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle als municipis de les comarques de València almenys un 40% per a 2030”.

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha indicat per la seua banda que “aquesta inversió en ajudes a la compra de vehicles elèctrics és molt important, som l’administració que més recursos destina a aquest assumpte”. Bort ha explicat que “si posem en context aquest programa de subvencions, hem destinat, des de l’inici, un 50% més de recursos que altres administracions amb una major població”.

Josep Bort ha comentat que “la transició del model energètic i de mobilitat passa pel vehicle elèctric”, i en aquest sentit, ha indicat també que “ara ens queda que la font d’energia que alimenta aquesta mobilitat elèctrica siga també d’origen renovable”.

La convocatòria d’ajudes de 2018 va comptar amb un pressupost de 750.000 euros i va rebre 101 sol·licituds per un import proper als 2 milions d’euros. La Diputació atendrà 42 d’aquestes sol·licituds a través del procediment de concurrència competitiva establert a la convocatòria, les quals permetran l’adquisició de 18 turismes, 25 furgonetes, 6 motos i 19 bicicletes, tots models elèctrics, i també la creació de punts de recàrrega a 29 municipis.

L’àrea de Medi Ambient de la Diputació, a més, farà un altre pas en l’impuls de les polítiques de sostenibilitat i trànsit cap a un model econòmic baix en carboni, i llançarà al 2019 una línia de subvencions dotada amb 150.000 euros per a la realització de certificacions energètiques als edificis municipals.

Una nova edició de les Jornades Comarcals mediambientals

Les sessions de la segona edició de jornades comarcals mediambientals de la Diputació, amb el títol ‘II Jornades Comarcals: energia, canvi climàtic i mobilitat elèctrica’, es celebraran a L’Eliana, Albalat dels Sorells, Carcaixent, Utiel, La Font de la Figuera, Potries i València a partir del proper mes de març. Aquest nou cicle de sessions forma part de les activitats de promoció i divulgació que realitza l’ens provincial, en col·laboració amb ASELEC, en el marc del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia.

En 2018 es desenvoluparen les I Jornades Comarcals ‘Canvi climàtic i energia sostenible: mobilitat elèctrica, autoconsum, transició i pobresa energètica’. Amb un públic total d’aproximadament 600 persones, tant representants municipals com personal tècnic i civil, aquest primer cicle va incloure 12 sessions als municipis d’Utiel, Aiora, Xàtiva, Chiva, Massamagrell, Sagunt, La Pobla de Vallbona, Torrent, Paiporta, Sueca, Gandia i Ontinyent.

Premi a la Setmana Europea de la Mobilitat de 2018

La primera edició de les jornades comarcals mediambientals de la Diputació de València va ser guardonada amb el segon premi de la categoria de ‘Grans Ciutats’ dels III Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat 2018 (SEMcv-2018) que atorga la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.