S’actuarà en zones de risc de focus larvaris utilitzant tractaments biocides
Després d’una parada de tres mesos motivada per les baixes temperaturas, l’Ajuntament de Cullera reprén les actuacions per a controlar la població del mosquit tigre.
El tractament utilitzat és un biocida amb composició a base de Bacillus thurigiensis, un bacteri d’ús ambiental capaç d’eliminar les larves de mosquit. El producte és innocu i no té efectes negatius en persones ni altres éssers vertebrats.
Les actuacions començaran al pròxim dijous i s’actuarà en zones urbanes i de la perifèria, amb especial atenció en llocs propensos als focus larvaris com ara claveguerams o embornals.
El departament de Medi Ambient del consistori recorda que els biocides són prou efectius per a acabar amb els focus larvaris mentre que si s’actuara directament en espècimens adults, farien falta tractaments químics, els quals solen anar relacionats amb perjudicis per a l’entorn i les persones.
El desenvolupament de la campanya és de caràcter anual i la seua durada s’estén fins als mesos d’octubre o novembre. En el moment en què les temperatures comencen a baixar es fa una aturada en els tractaments fins que comencen a pujar de nou. Amb tot, es continua amb el control de possibles colònies i, si durant els mesos de desembre, gener o febrer hi haguera temperatures altes, els tractaments amb biocides es continuarien.
Per als veïns que detecten la presència d’estos insectes o sospiten de qualsevol possible focus, l’Ajuntament de Cullera atendrà les peticions a través de l’email mediambient@cullera.es
Consells contra el mosquit tigre
Els tècnics mediambientals de l’ajuntament recorden que cal evitar recipients propensos a acumular aigua estancada com ara poals, bidons o plats de plantes.
Cal protegir pous i aljubs amb malles antimosquits per a evitar que ponguen ous i, en el cas de posseir piscines, mantenir els nivells de clor adequats durant tot l’any.
També és necessari renovar cada dos o tres dies l’aigua dels abeuradors dels animals, netejar adequadament les canaletes, revisar qualsevol forat en els arbres i supervisar les zones amb reg a degoteig que puguen deixar xicotets tolls d’aigua en el sòl, tests i plats.