Una mostra reflexiva que tracta de fer un estudi del període republicà, centrant-se en l’expansió que va viure la festa.
El Museu Valencià d’Etnologia acull l’exposició ‘La República de les Falles 1932-1936’. Una mostra que es podrà visitar fins al 12 de maig i que reflexiona i analitza el creixement que les Falles van experimentar durant la II República. Anys d’intensos canvis viscuts al mateix ritme que la resta de la societat, en els quals les Falles són percebudes com una festa urbana i moderna, com una vivència i una posada en escena de la identitat valenciana.
L’aparició de les comissions falleres, el Comité Faller, la consolidació de la festa en el Cap i Casal i l’extensió per tot el territori valencià són alguns dels punts a destacar de l’exposició, plasmats alguns d’ells en retalls de periòdics de l’època.
Es tracta d’una exposició conceptualment important en la qual han participat nombroses persones i institucions i que mostra els canvis i les transformacions que va viure la festa fallera en la II República, uns canvis que al mateix temps s’estaven vivint en la societat valenciana. També hi ha treballat en l’exposició treballadors i treballadores del Museu Valencià d’Etnologia i l’Associació d’Estudis Fallers.
La mostra també exposa cartells i vestits d’una festa que per a l’època va ser moderna i contemporània en la crítica social, en l’estètica i en la interacció amb la resta de factors socials i culturals.
Una mostra reflexiva que tracta de fer un estudi del període republicà, centrant-se en l’expansió que va viure la festa.