L’IVAJ i EAPN CV-Xarxa per la Inclusió inicien la “Marxa per la Inclusió” per a trencar estereotips sobre la pobresa i transmetre valors solidaris
L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) implicarà 400 joves per a propiciar valors solidaris i de voluntariat
El programa inclou 4 tallers de formació i 17 rutes guiades a recursos d’entitats socials
El director general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, ha participat en Sant Joan de Déu Serveis Socials de València en l’inici del projecte ‘En marxa per la Inclusió. Transmissió de valors solidaris, de la diversitat i el voluntariat entre joves’, que es desenvoluparà en 2019 amb la col·laboració de la EAPN Comunitat Valenciana-Xarxa per la Inclusió.
“Amb aquesta iniciativa volem que 400 joves, així com professionals de joventut, es formen, s’acosten a la realitat de la pobresa i l’exclusió social en la Comunitat Valenciana i coneguen el treball de les entitats que integren EAPN CV. És necessari trencar estereotips respecte a les persones afectades per aquesta realitat i que la persones joves s’informen sobre el valor del treball en xarxa i les opcions de voluntariat possibles.”, ha indicat Martí.
El projecte, que s’insereix en el programa ‘M’importa d’Educació en Valors’, comprén quatre tallers formatius i un calendari de 17 visites o rutes guiades a seus i serveis de les entitats socials que lluiten contra la pobresa i l’exclusió social.
Les quatre accions formatives tenen com a objectiu posar en context el treball de les entitats d’inclusió i presentar l’estat de la pobresa i exclusió social en la Comunitat Valenciana, amb un acostament, al seu torn, al marc institucional que desenvolupa drets socials bàsics i buscant, així mateix, oportunitats i sinergies entre la joventut.
L’IVAJ i les entitats d’inclusió social comparteixen l’objectiu de facilitar la participació, l’accés a l’oci i la cultura a joves en risc de pobresa i/o exclusió social.
Així mateix, les 17 visites o rutes guiades per la inclusió social permeten donar conéixer el treball que realitzen les organitzacions per la inclusió social de persones en situació de major vulnerabilitat i quines són les claus i prioritats en la lluita contra la pobresa.
El projecte a més es fonamenta en la línia de sensibilització de l’Estratègia Valenciana per a la Igualtat de Tracte, la No Discriminació i la Prevenció dels Delictes d’Odi. .
La EAPN CV està constituïda actualment per 28 entitats: Accem, Acció contra la Fam, Acoec, Alanna, APIP-ACAM, Avant, Càritas CV, CEAR PV, Cepaim, Coceder-CDR La Safor, Codifiva, Coeescv, Creu Roja CV, Fundació Esplai, Fundació Iniciativa Solidària Ángel Tomás, Iniciatives Solidàries, INPAVI, Jovesolides, Fundació Secretariat Gitano, Fundació Adsis, MPDL, Fundació Nova Feina, Fundació Novaterra, Patim, RAIS Fundació, Per tu Dona, Sant Joan de Déu Serveis Socials València e Ymca.