Valoren l’aposta decidida per la innovació del teixit empresarial valencià, que ja lidera sectors especialitzats d’alta tecnologia
Els consellers d’Hisenda i Innovació visiten a Alacant l’empresa FacePhi, especialitzada en solucions biomètriques multi-factor
El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, han destacat el potencial de les empreses innovadores de la Comunitat Valenciana i han afirmat que ja estan liderant sectors especialitzats d’alta tecnologia.
Vicent Soler i Carolina Pascual han visitat aquest dimecres a Alacant l’empresa FacePhi, especialitzada en tecnologia de reconeixement facial i biometries mòbils.
Tots dos responsables han ressaltat l’alt nivell de les empreses innovadores de la Comunitat Valenciana que, s’estan especialitzant en tecnologies capdavanteres que poden aplicar-se a diferents sectors econòmics.
El conseller d’Hisenda ha indicat que “la transformació del model econòmic, que constitueix una de les prioritats del Govern del Botànic, té en empreses com FacePhi un exemple paradigmàtic”. I per a això ha destacat el paper que ha exercit el banc públic de la Generalitat.
Així, ha explicat que “quan l’empresa era una start up, vam fer una aportació bancària de préstecs participatius, fonamental en l’inici de l’activitat empresarial i ara, que l’empresa està ja consolidada, estem en condicions de secundar-la perquè continue creixent mitjançant la concessió de préstecs subordinats”.
En aquest mateix sentit, la consellera d’Innovació ha assenyalat que en la Comunitat Valenciana “hi ha empreses que estan aplicant tècniques molt innovadores per a poder transformar tot el teixit productiu”.
“Ens poden semblar tecnologies futuristes però que ja estan en funcionament i en implementació, en empreses que són capdavanteres i líders en el sector i que són ací, en la Comunitat Valenciana”, ha subratllat.
Reconeixement i biometries
FacePhi és una empresa especialitzada en solucions biomètriques multi-factor i treballa principalment en el sector financer i el sanitari.
La biometria és l’estudi de mètodes automàtics per al reconeixement únic d’éssers humans basats en un o més trets físics o conductuals. D’aquesta manera, la tecnologia desenvolupada permet determinar la identitat d’una persona analitzant el seu rostre a través d’una webcam.
Durant la visita, a la qual han assistit també el director general de l’Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca, i el director general per a l’Avanç de la Societat Digital, Pedro Pernías, l’empresa ha realitzat demostracions d’aquestes tecnologies, concretament de SelphID i Selphi.
SelphID consisteix en una solució d’onboarding digital que permet contractar un compte o un producte bancari des de qualsevol lloc capturant el document d’identitat i un sel?e.
Per part seua, Selphi és un producte de reconeixement facial. Utilitzant un sel?e, extrau les principals característiques convertint-les en un patró que enviarà al servidor de la institució. Amb aquest patró, tokenizado i encriptat, no és necessari enviar la imatge. Gràcies al detector de vivacitat passiu s’efectuen accessos i transaccions segures evitant el phising i la suplantació d’identitat, sense necessitat d’interactuar amb la tecnologia.
A través d’un selfie, el patró facial de l’usuari és extret i enviat al servidor del banc, on és registrat i usat per a futures comparacions i autoritzacions.