El Gabinet Psicopedagògic Municipal de Burjassot ajuda a les famílies amb xicotetes “píndoles emocionals” per a fer-los més suportable el confinament

Tots els serveis de l’Ajuntament de Burjassot s’estan bolcant per a ajudar en la ciutadania en tot el possible davant l’estat d’alerta sanitària que s’està vivint. Cada servei, des de la seua àrea d’actuació, està proposant diferents actuacions i accions amb la finalitat que les veïnes i els veïns de Burjassot passen els dies de confinament de la manera més suportable possible.

En el cas del Gabinet Psicopedagògic Municipal, a més d’ampliar la seua atenció telefònica en horari de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores, telefonant al 96 364 04 25, en el qual ofereixen el seu suport i assessorament a les famílies del municipi que estan passant per situacions emocionals difícils, s’ha posat en marxa el projecte “pildoritas emocionals”.

Des d’aquest, a través de la web municipal, www.burjassot.org, s’aniran donant unes senzilles pautes per a gestionar eficaçment les emocions que estan aflorant en aquest temps, provocades per l’estat de confinament. Les “pildoritas emocionals” consistiran en indicacions breus i útils que les tècnics encarregades del servei volen compartir amb les famílies de Burjassot.

La primera de les “pildoritas” és la que fa referència a les emocions.

En aquesta situació de confinament, és normal que tots els membres de la família, en algun moment experimenten emocions intensament. Emocions com a por, ansietat, estrés, tristesa, tolerància a la frustració…que s’activen i s’apoderen del comportament provocant conflictes en la convivència diària.

Per tant en moments en els quals la tensió es fa present, i seguint les indicacions del professor Rafael Bisquera, és convenient que s’aplique “el traductor emocional” que consisteix a detectar l’emoció (por, frustració…) que hi ha darrere de les paraules i els gestos, per a poder reinterpretar la situació i abordar-la des de l’empatia i l’assertivitat. Normalment darrere d’un comportament agressiu està la ràbia i la ira i darrere d’un comportament passiu, la por o l’ansietat.

Cal detectar aquestes emocions, nomenar-les i legitimar-les, sobre tots en els xiquets i les xiquetes: “entenc que estàs enfadat, trist, espantat, atabalat…”. D’aquesta manera empatizamos (ens posem en el lloc de l’altre), donem nom a l’emoció i propiciem la comunicació, eliminant el conflicte.

Però les emocions també es “contagien” pel que s’ha de contribuir a crear en la llar un clima de contagi emocional satisfactori i positiu. Per a això pot ajudar la música, l’exercici físic, el ball, el joc…en definitiva COMPARTIR, perquè la convivència siga agradable. Valorar el positiu i minimitzar el negatiu, amb més dosi de paciència i tolerància a la frustració, per a crear un clima emocional favorable.

Cada setmana es publicarà una nova “pildorita emocional”.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.