La mostra exposa la varietat tipològica dels fons de la institució
La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu obri una exposició al públic sobre ‘30 anys dels Premis Lluís Guarner’ que fa una selecció de materials de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu que mostren la varietat tipològica dels fons de la institució.
La mostra comença amb un recorregut per l’aportació intel·lectual de Lluís Guarner, des dels seus inicis en la poesia i les seues traduccions de poetes alemanys i francesos. Continua amb el seu interés en la poesia valenciana, especialment en la Renaixença valenciana i en les figures de Teodor Llorente i Vicent Wenceslao Querol. També recull els seus treballs d’estudi i edició d’autors com Guillem de Castro i Lope de Vega o de l’obra ‘El Cid’, les adaptacions i versions de la qual van disfrutar de gran èxit i prestigi.
Les seues relacions amb Nicolau Primitiu s’exposen a través de les obres que mútuament s’hi van dedicar, i de la participació de Lluís Guarner en el projecte de l’Editorial Sicània.
En la secció ‘La Biblioteca destaca’ es mostra un repàs dels 30 anys de premis amb una obra de cada guardonat en representació de la seua aportació.
La secció dedicada al fons antic realitza una selecció dels documents anteriors a 1800 que pertanyen a la donació de Lluís Guarner, i que mostren el seu interés filològic, i alguns dels seus exlibris.
Les seccions d’hemeroteca i de fons gràfic repassen moments de la seua vida o de la seua variada activitat intel·lectual o de les figures que més el van influir, com Frederic Mestral, o els esmentats Llorente i Querol.
Per la seua banda, la secció d’arxius i manuscrits exposa, entre altres, diverses partitures del fons Eduard Lopez-Chavarri amb lletra de Guarner, o alguns documents dels fons personals de dos dels premiats: Ignacio Soldevila Durando i José Luis Aguirre, amb les gravacions de Soldevila a Max Aub, el qüestionari complimentat per Camilo José Cela, o la correspondència de Miguel Delibes a Soldevila i de Miguel Mihura a Aguirre que són mostra del seu treball i del nivell del seu treball intel·lectual.
L’exposició es pot visitar de dimarts a divendres de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores i els dissabtes, diumenges i festius d’11 a 14 hores.