Quasi 600 locals d’hostaleria han obert noves terrasses als carrers de València

La regidora Lucia Beamud explica que l’Ajuntament redistribuirà les de la plaça de la Reina “per fer un ús més racional de l’espai públic”

Un total de 594 locals d’hostaleria han obert noves terrasses als carrers de València, i 466 han ampliat les seues durant l’any 2020, des que l’Ajuntament va adoptar mesures, com ara l’agilització dels tràmits de concessió de permís per ocupar l’espai públic, “per compensar la reducció de l’aforament interior d’estos establiments arran la pandèmia del coronavirus”. “Una voluntat que també s’ha d’equilibrar amb altres usos i drets de la ciutadania”, tal com ha ressaltat hui la regidora d’Espai Públic, Lucia Beamud en informar que la nova distribució de terrasses a la plaça de la Reina no reduirà el seu nombre i permetrà guanyar espai per a vianants.

La regidora Lucia Beamud ha explicat que després de les obres de reurbanització i amb la conversió d’esta plaça en zona de vianants, l’Ajuntament aprofitarà per a reordenar-la i, “tot i que no canviarà el nombre de terrasses dels locals d’hostaleria, estes estaran disposades d’una forma més racional per equilibrar els usos de l’espai públic i que este siga molt més amable i segur per tothom”.

En general, Lucia Beamud s’ha fet ressò de “l’esforç municipal per garantir este equilibri en tota la ciutat, en un moment en què l’Ajuntament, amb l’acord de la Federació d’Hostaleria i la Federació d’Associacions de veïns i veïnes de la ciutat, ha treballat de valent per donar suport a l’activitat hostalera i garantir tant les mesures de distància i seguretat necessàries per pervindre l’expansió de la pandèmia com els drets de la ciutadania”. “I una dada molt important és que tenim en compte tots estos condicionants hem consolidat una nova forma de resoldre expedients administratius d’autorització de l’espai públic i de donar resposta ràpida als professionals que no podien ajornar el seu treball”.

A més, ha explicat la regidora, “l’Ajuntament també ha reforçat les inspeccions perquè les ocupacions de la vía pública amb terrasses es facen d’una forma correcta”, i el consistori també ha aprovat un pla per coordinar esta tasca inspectora, “molt present en huit zones, les de major afluència de terrasses, com el Passeig Marítim, El Carme o Russafa, entre altres.

“Però també hem dut a terme una tasca informativa per ajudar perquè, a voltes el desconeixement és la causa d’una mala pràctica”, ha aclarit Beamud, durant el balanç de l’actuació de la Regidoria d’Espai Públic que treballa amb normatives del Ministeri i l’ordenança que regula els establiments que compten amb taules i cadires al carrer.

“Hem de vetlar perquè es respecten les ordres, com la d’accessibilitat que diu que cal deixar un pas mínim entre taules d’1,80 metres, o les recomanacions d’òrgans competents”. “Així –ha concretat com a exemple- en el cas de Russafa hem de respectar i actuar com toca a una Zona Acústicament Saturada (ZAS), i la plaça de la Verge cal mantindre la distància de 3 metres per protegir els Béns d’Interès Cultural (BIC)”.

“Amb tot -ha conclós- pràcticament no hi ha hagut sancions perquè prèviament a la concessió de les noves llicències s’ha fet una tasca informativa adequada”. Durant tres mesos s’han tramitat una desena de sancions en el 55% dels locals de les zones amb major afluència que són el barri del Carme, el de Russafa, la plaça d’Hondures, la del Cedre, la de Xúquer, la zona de Juan Llorens, la de Menéndez i Pelayo, i el Passeig Marítim. En total, a la ciutat hi ha quasi 4.000 terrasses.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.