L’Ajuntament ha ampliat en quatre el número d’aquesta mena d’estacions, dues en el nucli urbà i dos en el polígon industrial Joan Carles I
Gràcies al projecte, cofinançat per l’IVACE, es podran reduir les emissions de CO₂ fins a 26,71 tC2eq/any per a cadascun d’aquests espais
L’alcalde, Toni González, i la primera tinenta d’alcalde, Davinia Calatayud, les han visitades hui, dimarts 1 de desembre, al matí
A partir de hui, dimarts 1 de desembre, Almussafes compta amb un total de deu punts de recàrrega de vehicles elèctrics de tipus 2 a la disposició de la ciutadania. A la ja existent al carrer Llauradors, amb la qual la localitat es va convertir al desembre de 2018 en la primera de la Ribera Baixa a disposar d’aquesta mena de maquinària, s’acaben de sumar quatre noves estacions, dos en el nucli urbà i dos en el polígon industrial Joan Carles I, que poden donar servei simultani a huit vehicles. La iniciativa ha suposat una inversió de 45.584,04 euros, dels quals 25.299,20 han sigut aportats per l’IVACE i la resta pel propi Ajuntament. L’alcalde, Toni González, destaca que “a poc a poc anem complint el nostre compromís d’anar avançant cap a un futur molt més respectuós amb l’entorn”, mentre que la primera tinenta d’alcalde i regidora de Medi Ambient, Davinia Calatayud, ha posat en valor el fet que aquestes estacions permetran la reducció de les emissions de CO₂ a l’atmosfera.
Al desembre de 2018, Almussafes es va convertir en el primer municipi de la Ribera Baixa a instal·lar estacions de recàrrega de vehicles elèctrics perquè estigueren al servei de la ciutadania. Ara, dos anys després, el consistori manté la seua aposta per aquesta mena de dispositius amb l’ampliació de la seua xarxa municipal. A les dues infraestructures d’aquest tipus ja en funcionament, una d’ús públic al carrer Llauradors i una altra a la disposició de la Policia Local, s’uneixen a partir de hui, dimarts 1 de desembre, altres quatre, que sumen huit nous punts de recàrrega simultanis. D’aquesta manera, la població compta ja amb un total de 10 preses de subministrament d’aquesta mena d’energia, sis en el nucli urbà i quatre en el Polígon Industrial Joan Carles I.
“A poc a poc anem complint el nostre compromís d’anar avançant cap a un futur molt més respectuós amb l’entorn. En aquest cas, hem obert també dos espais d’aquestes característiques en una de les dues àrees industrials de les quals disposem, perquè la iniciativa també forma part de la nostra estratègia de convertir aquests parcs empresarials en llocs el més avançats possible a nivell tecnològic”, destaca l’alcalde, Toni González, qui aquest matí ha visitat les zones en les quals s’ha instal·lat la citada maquinària al costat de la primera tinenta d’alcalde, Davinia Calatayud, també regidora de Medi Ambient. Els llocs triats per l’administració local per a la instal·lació d’aquests artefactes han sigut els carrers Sant Miquel i Ronda Lluis Duart Alabarta, en el nucli urbà, i els carrers Canal de Crespo i Gregal, en el Polígon Industrial Joan Carles I.
“És indiscutible que el progrés passa, entre molts altres aspectes, per reduir la quantitat de CO₂ que emetem a l’atmosfera i les administracions públiques hem d’abanderar eixos avanços perquè la ciutadania a poc a poc, i en la mesura de les seues possibilitats, vaja sumant-se al repte d’aconseguir un món més habitable”, assenyala Calatayud. En aquest sentit, des del consistori s’ha calculat que gràcies als huit nous punts es podran reduir aquestes emissions fins a 26,71 tC2eq/any en comparació amb els combustibles convencionals per a cadascuna de les estacions de recàrrega incloses en l’actuació i aconseguir un estalvi energètic de 9,73 tep/any.
Pressupost i tipus de tecnologia
El projecte ha sigut possible gràcies a la concessió d’una subvenció de 25.299,20 euros concedida per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), entitat que s’ha fet càrrec d’una mica més de la meitat de la inversió necessària, atés que l’adjudicació ha ascendit a 45.584,04 euros (IVA inclòs). Amb aquesta quantitat s’han adquirit quatre estacions de recàrrega de Tipus 2 (semi-ràpida), que funcionen mitjançant la col·locació d’un pal en el sòl al qual poden contactar-se simultàniament dos vehicles a través de dues preses en Mode 3 Mennekes amb una potència màxima de recàrrega en cada presa de 22KW en AC. Els dispositius compten, a més, amb un fil pilot de comunicacions amb el vehicle, enclavament de connector durant la càrrega, indicació de l’estat per mitjà de senyalització Led i display informatiu a color. Així mateix, incorporen un sistema d’identificació de l’usuari i un altre per a programar la càrrega, autorització mitjançant APP i mòdul de comunicació mòbil 3G/GPRS.