El Parc Gulliver de València reobri les seues portes

L’Ajuntament de València reobri novament al públic el Parc Gulliver, que es trobava tancat des de l’inici de l’estat d’alarma, en març de 2020. La reobertura es produirà el pròxim dilluns 3 de maig a l’espera d’una pròxima reforma integral del parc que ja està licitada. El vicealcalde i regidor de Parcs i Jardins, Sergi Campillo, ha afirmat que “la reobertura és una gran notícia per als xiquets i xiquetes de la nostra ciutat”. 

El vicealcalde ha destacat que “l’estructura del Gulliver està perfectament i només hem reparat alguns desperfectes menors i hem afegit pedra per esmorteir les caigudes que sabem que es produeixen”. Per això, en paraules del regidor, “hem determinat que és possible i perfectament segur reobrir el Gulliver, especialment per la situació pandèmica a la nostra ciutat, ja que ha baixat moltíssim la incidència de la covid-19”. 

Sergi Campillo ha recordat, però, que el parc està pendent d’una restauració completa. Segons el regidor, “hem fet algunes xicotetes reparacions i, mentrestant, estem treballant ja en la seua rehabilitació integral. L’empresa externa que va guanyar la licitació està redactant el projecte de restauració, que té un pressupost inicial d’un milió d’euros tot i que hem d’esperar al projecte definitiu per a saber el cost final”. 

La rehabilitació integral prevista per al futur inclourà també una millora de l’accés al parc i de la zona del berenador, una de les més utilitzades de la ciutat. Es tracta d’un espai que acomplirà la seua funció d’espai lúdic per a activitats col·lectives i alhora actuarà d’avantsala del Gulliver. Però, mentrestant, conclou l’edil, “estem d’enhorabona perquè dilluns 3 de maig reobrim el parc”. 

Els treballs per reobrir novament el Parc Gulliver han estat realitzats per l’Organisme Autònom de Parcs i Jardins amb un cost de 2.965 EUR (IVA inclòs) i s’han centrat a reparar els elements d’enfila i les baranes de cordes. Són uns elements amb molt de desgast i la seua reparació és llarga pel fet que el teixit de les cordes es fa al lloc per mirar de respectar el disseny original. A més, s’han reparat algunes fissures aparegudes en la coberta de la figura, i s’han incorporat 70 tones de grava de cant redó al seu voltant que, seguint el disseny original, permet amortir els possibles impactes, bacs i caigudes. La zona enjardinada que envolta el Parc Gulliver també ha estat intervinguda amb treballs de poda, sega i retall.

Més d’un any portaven els xiquets i xiquetes esperant que la incidència del virus baixara i els permetera tornar a lliscar pels tobogans del Gulliver. Des de l’aprovació del primer confinament en març del passat any, el parc més visitat de la ciutat ha romàs tancat. Després de la desescalada de les restriccions iniciada el passat mes de febrer, que va portar a la reobertura dels parcs infantils de la ciutat, el següent pas ha sigut la reobertura del Gulliver, que inclou un pla de contingència davant de la covid-19. 

El parc Gulliver és tot un referent de la ciutat de València i un dels principals atractius de la ciutat per al turisme familiar des de fa 30 anys. Situat en el tram XII del Jardí del Túria, i gestionat per Parcs i Jardins, és una enorme figura de 70 metres de grandària, que representa al protagonista de l’obra de l’escriptor irlandés Jonathan Swift. Un gegant sobre el qual els xiquets i adults poden jugar i lliscar a la manera dels lil·liputencs de l’obra. Encarregat per l’Ajuntament de València en 1990 a l’arquitecte Rafael Rivera i a l’artista faller Manolo Martín, consta d’una estructura buida revestida de materials blans, formant sobre ella diferents zones de joc: tobogans, escales i passarel·les. L’entrada al recinte del parc Gulliver és gratuïta per a tots els visitants.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.