El doctor valencià, Luís Martí-Bonmatí, reconegut amb la Medalla d’Or de la Societat Europea de Radiologia

Aquest reconeixement, és el més alt honor que entrega aquesta societat científica i professional a professionals referents en el seu camp

El doctor Luís Martí-Bonmati, director de l’Àrea Clínica d’Imatge Mèdica de l’Hospital La Fe ha sigut reconegut amb la Medalla d’Or de la Societat Europea de Radiologia. Aquest reconeixement, és el més alt honor que entrega aquesta societat científica i professional a professionals referents en el seu camp, per les seues aportacions i lideratge centrades en la investigació biomèdica, la col·laboració docent i les publicacions científiques.

El doctor Martí-Bonmatí està molt vinculat amb la Societat Europea de Radiologia des dels seus començaments. Des de 2010 a 2013 va ser President del Comité d’Investigació. Així mateix, va ser l’encarregat de realitzar la Xarrada Honorífica Santiago Ramón y Cajal en el Congrés de 2013 com a reconeixement a la seua dedicació al desenvolupament científic en radiologia.

A més, el doctor Marti-Bonmatí ha situat recentment a la revista “Insights Into Imaging” en el rang del primer quartil de qualitat de les revistes de radiologia mundials.

En el seu camp, el doctor Martí-Bonmati lidera la radiologia clínica, la innovació amb biomarcadors d’imatge, el desenvolupament dels biobancs d’imatge, i les aplicacions desenvolupades mitjançant la Intel·ligència Artificial. A través de la sinergia, entre l’assistència i el tractament de dades mèdiques i d’imatge, ha col·laborat en l’explotació de models de computació que permeten realitzar diagnòstics més precoços i precisos per a realitzar les decisions clíniques més eficaces.

L’Àrea Clínica d’Imatge Mèdica de la Fe

L’Àrea Clínica d’Imatge Mèdica de la Fe, inclou Radiologia, Medicina Nuclear i Protecció Radiològica. Amb més de 100 equips d’imatge mèdica, més de 380 professionals involucrats i més de 1.100 estudis d’imatge diaris, l’àrea se situa com a Centre de Referència en Imatge Mèdica en Comunitat Valenciana.

A més, l’àrea canalitza les seues investigacions a través del Grup d’Investigació Biomèdica d’Imatge (GIBI230) pertanyent a l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe. Des de la seua creació en 2014, el grup té en l’actualitat més de 20 investigadors i diversos equips d’última generació per a investigació (RM de 3T, PET/RM de 3T, micro-PET/TC, Biodosimetría, Impressora 3D, Laboratori de Computació). A més, forma part de les Infraestructures Cientificotècniques Singulars a Espanya, coordinant dos grans projectes europeus: PRIMAGE centrat en el desenvolupament d’eines in-silico amb biomarcadores d’imatge i Intel·ligència Artificial que recolzen en el diagnòstic i pronòstic del càncer infantil; i CHAIMELEON que desenvoluparà repositoris harmonitzats de dades clíniques, moleculars i d’imatge sobre els quals construir solucions d’Intel·ligència Artificial per a un millor maneig del càncer de pulmó, mama, colorectal i pròstata.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.