El programa, que es desenvolupa sota estrictes mesures de seguretat, combina activitats lúdiques amb menjador, garantint tres menjars al dia als xiquets i xiquetes beneficiaris
Carlos F. Bielsa: “Aquesta iniciativa brinda la possibilitat als menors de passar un estiu diferent amb activitats d’oci i temps lliure, alimentació saludable i un reforç educatiu en un espai segur”
Durant els mesos de juliol i agost, al voltant de 120 xiquets i xiquetes de Mislata, amb edats compreses entre els 3 i 17 anys, acudeixen al campament social d’estiu, organitzat per la regidoria de Benestar Social per a ajudar a les famílies mislateras amb més necessitats a poder conciliar la seua vida laboral mentre els xiquets no tenen classes. Enguany, a causa de les circumstàncies derivades de la crisi sanitària, igual que va ocórrer en la passada edició, torna a ser un any amb mesures excepcionals. Tots els xiquets i xiquetes participants seguiran un estricte protocol de seguretat sanitari amb presa de temperatura a l’entrada, desinfecció constant de mans, entrada al campament per torns per a evitar aglomeracions, neteja i desinfecció dels materials utilitzats, la separació de 1,5 metres entre menors en el menjador, així com l’ús de màscara.
Per a l’alcalde, Carlos F. Bielsa, “des de l’equip de govern tenim un clar compromís de donar resposta a les necessitats socials de totes aquelles persones que l’estan passant malament; és per això que hem realitzat de nou un gran esforç per a crear un entorn segur on aquests xiquets i xiquetes puguen passar-lo bé i, el més important, garantir-los una alimentació durant les seues vacances”.
L’activitat s’emmarca dins de les polítiques per a les persones desenvolupades per l’Ajuntament de Mislata i s’ha convertit en tot un referent nacional després de quasi ja una dècada de funcionament. Mislata va ser el primer ajuntament valencià que va obrir els menjadors escolars a l’estiu, després que Serveis Socials detectara que moltes famílies tenien dificultats per a cobrir les necessitats nutricionals dels seus fills i filles en períodes vacacionals.
D’aquesta manera, durant les pròximes setmanes, els i les menors rebran el menjar en les pròpies instal·lacions del col·legi Ausiàs March, i se’ls entregarà el berenar i el desdejuni de l’endemà. A part, com explica el regidor de Benestar Social, Ximo Moreno, “els xiquets i xiquetes comptaran sempre amb la presència de monitors titulats que han dissenyat diverses activitats lúdiques compatibles amb la situació actual”. Per a garantir una major seguretat, els xiquets i xiquetes participants han sigut organitzats en diversos grups bambolla, perquè, “en el cas d’eixir algun cas positiu durant aquestes setmanes s’aïllaria únicament al grup afectat i es podria continuar així amb el campament”, apunta Moreno.