«Arranca-les d’arrel» educació en igualtat a Picassent per a 2.700 alumnes

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Picassent ha posat en marxa esta oferta formativa. Un total dels 14 tallers i 213 sessions, al llarg del curs 2021-22, que tenen com a objectiu fomentar la igualtat i prevenir situacions de violències contra les dones des dels primers anys de vida.

Durant la primera setmana de novembre, el projecte «Arranca-les d’arrel» ha començat el seu camí pels centres educatius de Picassent amb l’objectiu de formar a l’alumnat en valors igualitaris, així com fomentar la construcció de relacions saludables a través de la prevenció i detecció de conductes i actituds masclistes per a construir una ciutadania i un municipi més igualitari. El projecte impactarà sobre un total de 2.700 alumnes, que cursen des de primer cicle d’infantil fins a 4t de l’ESO, a través de 14 tallers i 213 sessions.

Unes formacions a càrrec Marta Pereira, experta en tallers de coeducació, per als quals s’han establert uns objectius, uns continguts, una metodologia i una didàctica ajustada a cada curs acadèmic. Així, als tallers s’aborden els rols i estereotips de gènere, la corresponsabilitat, els referents positius, la construcció de relacions saludables i la detecció d’aquelles que són tòxiques, els mites al voltant de l’amor romàntic, així com les noves masculinitats entre altres.

Per a Belén Bernat Sotelo, regidora d’igualtat, “la creació d’aquest projecte és conseqüència del treball realitzat des de fa anys i l’aposta clara de la regidoria per poder garantir una formació en matèria d’igualtat a la totalitat de l’alumnat que els permeta viure en major benestar. La tornada a poc a poc a la normalitat, ens ha permés reprendre el treball presencial als centres i tornar amb este projecte és la millor de les notícies”.

Els tallers s’han iniciat amb l’alumnat d’infantil i fins a 3r de primària del CEIP Mare de Déu de Vallivana, Elena García Poveda, coordinadora de convivència i igualtat del centre destaca que «són uns tallers molt adequats per al nivell dels escolars a qui fan partícips en tot moment de la història narrada i es facilita la interacció amb els titelles que s’utilitzen. Es presenta la coeducació de forma lúdica i divertida”.

Estos tallers es troben sufragats pels fons rebuts des del Ministeri d’Igualtat per al desenvolupament del Pacte d’Estat en matèria de violència de gènere 2021-2022.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.