València s’adherix a l’Hora del Planeta 

València s’adherix a l’Hora del Planeta i apaga els monuments i els edificis més emblemàtics

Notario: “Apaguem 55 edificis i monuments per visibilitzar la lluita contra el canvi climàtic i l’aposta per un ús racional de l’energia”

L’Ajuntament de València apagarà demà dissabte, 26 de març, la il·luminació dels edificis i monuments més emblemàtics de la ciutat amb motiu de l’Hora del Planeta, una iniciativa d’àmbit mundial que enguany porta per lema ‘Apaga i Mou-te pel Planeta en l’Hora del Planeta’. L’apagada es produirà des de les 20:30 hores fins les 21:30 hores en un total de 55 edificis repartits per tot el terme municipal, com ara les esglésies de Campanar; el Rosari, al Marítim; Patraix o la de Santa Mònica; així com els campanars de Carpesa, Borbotó i Massarrojos; el Parotet; les Torres de Serrans i les de Quart; els casalicis del pont del Real, la Llotja o el mateix Ajuntament de València, entre d’altres.

La regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, ha explicat que l’objectiu d’adherir-se a esta iniciativa és “visibilitzar el suport de l’Ajuntament de València a totes aquelles iniciatives que perseguisquen frenar el canvi climàtic i animar a la ciutadania a participar a títol personal en esta iniciativa, no solament apagant els llums demà, sinó també incorporant en el seu dia a dia hàbits que contribuïsquen a un ús racional de l’energia i la conservació del planeta”. A més, ha recordat que l’Ajuntament des de 2015 està implementant tot un seguit de polítiques que promouen l’estalvi d’energia i la baixada d’emissions de diòxid de carboni, apostant per la utilització de tecnologia eficient en l’enllumenat públic i per la inversió en energies renovables”.

Per la seua banda, el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramon, ha destacat “totes les iniciatives que venim desenvolupant des de l’Ajuntament per combatre el canvi climàtic i promoure polítiques sostenibles i eficients que redunden en un benefici inqüestionable per al nostre medi i per a la ciutadania, com ara la creació de comunitats energètiques locals, l’aposta per la descarbonització de la ciutat que ens situa com a referents a Europa o la promoció de les energies netes i l’autoconsum”.

Segons explica el Fons Mundial per a la Natura (WWF), “l’Hora del Planeta 2022 té lloc en un moment especialment important” i, juntament amb una aliança de governs i organitzacions, demana una major ambició i una acció urgent per a detindre i revertir la pèrdua de la natura per a 2030. D’ací a unes setmanes, líders mundials es reuniran en la COP15 del Conveni de Nacions Unides sobre Diversitat Biològica per a decidir sobre un nou pla d’acció global per a la natura per a la dècada vinent. A més, enguany cobrarà especial rellevància el concepte One Health, una sola salut, perquè “després de la pandèmia és cada vegada més evident que només podem viure com a éssers humans sans en un planeta que també ho estiga”.

Enguany, l’organització ecologista WWF, promotora de la campanya, ha fet una crida a la societat per a participar en “la carrera més important de les seues vides: una contrarellotge contra l’emergència climàtica, amb l’objectiu de reduir a la meitat les emissions de diòxid de carboni per a 2030. A més, insten la ciutadania a compartir per xarxes socials la seua experiència sumant-se a l’Hora del Planeta.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.