Urbanisme enceta la ronda de reunions amb veïns i entitats de la ciutat per a exposar les millores del sector del Grau

Sandra Gómez: “Volem recollir totes les aportacions possibles per a transformar esta zona en un gran delta verda i un pol d’innovació” 

La Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana ha encetat una ronda de contactes amb entitats, col·lectius i associacions de veïns per compartir les millores que s’han establit en el sector del Grau per a desenvolupar un nou barri més verd, sostenible i compartit. La vicealcaldessa, regidora de Desenvolupament Urbà i alcaldessa en funcions, Sandra Gómez, ja ha traslladat les noves directrius del sector del Grau a la presidenta de la Federació d’Associacions de Veïns, María José Broseta, en una de les primeres trobades de la ronda informativa que també s’han produït ja amb l’Associació de Veïns Grau-Port i amb Juan Luis Hortelano, president de València Startup, una associació privada sense ànim de lucre que representa les empreses emergents de la Comunitat Valenciana.

Gómez ha explicat tant a la representació dels veïns de Grau-Port com a la de la Federació de Veïns l’acord amb els propietaris del sòl del sector perquè assumisquen 32 milions d’euros del deute que va generar la construcció del circuit de Fórmula 1 i que desbloqueja el desenvolupament d’un barri estratègic per a València. Igualment, ha subratllat que entre les noves directrius urbanístiques es troba l’eliminació de l’ampliació de l’Albereda, una mesura que permet ampliar la zona enjardinada del futur Delta Verd del Grau, així com la reconversió del circuit de Fórmula 1 en un itinerari biosaludable per a vianants i bicicletes.

En la reunió amb València Startup, mentrestant, l’alcaldessa en funcions ha subratllat que els nous criteris per a la revisió del sector introdueixen també el requisit que un mínim del 20% de l’edificabilitat es destine a terciari. Esta millora permetrà que el nou barri del Grau es convertisca en un referent per a l’ecosistema d’empreses innovadores i tecnològiques, ja que habilitar un gran percentatge de sòl específic per a empreses del sector.

Gómez ha incidit en què esta ronda de reunions pretén “recollir aportacions d’entitats veïnals i col·lectius socials” sobre els nous criteris desenvolupats per l’empresa municipal AUMSA per a “transformar esta zona en un gran delta verd i continuar el projecte que va encetar Ricard Pérez Casado amb la renaturalització del llit del Riu Túria”.

A través d’este projecte, ha explicat l’alcaldessa en funcions, València disposarà del primer circuit biosaludable de la ciutat, envoltat de zones verdes i connectat amb el Parc de Desembocadura. “Serà un dels majors matalassos verds de la nostra ciutat dins del nostre projecte per renaturalitzar els barris, promoure un model de ciutat minutos i introduir la perspectiva de gènere en l’urbanisme”, ha ressaltat.

La ronda de contactes per a compartir els nous criteris per a la revisió del sector, informar sobre les línies generals i les millores que s’han introduït continuaran en les pròximes setmanes amb diferents associacions empresarials, veïnals i socials de la ciutat.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.