L’Ajuntament col·labora amb l’Associació Ajuda als Pobles en el programa Vacances a Pau des de 1995
Sis xiquets i xiquetes sahrauís passaran els mesos d’estiu a Quart de Poblet gràcies a la solidaritat de les famílies que han respost a la crida del programa Vacances en Pau, desenvolupat per l’associació “Ajuda als Pobles”, amb la col·laboració de l’Ajuntament des de fa 1995.
L’alcaldessa, Carmen Martínez, la regidora de Benestar Social, Llum Moral i la regidora d’Educació, Consue Campos han saludat als xicotets i han agraït especialment la col·laboració de les famílies d’acolliment, durant una recepció celebrada a l’Ajuntament. L’alcaldessa ha agraït la labor de Ajuda als Pobles i la solidaritat de les persones que participen en el programa. L’alcaldessa ha intercanviat regals amb els xiquets i xiquetes que li han entregat un collaret fet per ells mateixos o un dibuix del seu llogaret.
Totes les famílies d’acolliment destaquen que són els xiquets sahrauís els qui ajuden i són un regal per a ells. Moltes de les famílies ja han acollit xiquets anys anteriors.
Vacances en Pau es realitza des dels començaments de l’Associació Ajuda als Pobles en 1995. El projecte té com a fi traure als xicotets, d’entre 7 i 12 anys, d’una situació dura. Sn estiu s’aconsegueixen temperatures de 50° i 60°.
Durant la seua estada a Espanya, se’ls fa revisions mèdiques, que diagnostiquen possibles anomalies per al seu tractament, bé en els campaments o a Espanya, en cas que el diagnostique siga més greu. Pràcticament tots tornen a casa amb els seus problemes de salut solucionats;
Es pretén també que coneguen una altra realitat, que es nodrisquen de la nostra cultura, el nostre idioma, els nostres costums, que sàpien i entenguen per ells mateixos que una altra vida és possible, ja que la seua realitat en els campaments té pocs matisos. La tornada a casa no els és traumàtica perquè viuen aquesta experiència com unes vacances.
Per a acollir a un d’aquests xicotets només es necessita disposició i afecte. Tant Ajuda als Pobles com l’Ajuntament organitzen activitats perquè tots estiguen units i s’integren. L’experiència és enriquidora per a ells però també per a les famílies que els reben.