L’Hospital La Fe atén anualment prop de 40 pacients amb patologia complexa d’aorta toràcica

El servei de Cirurgia Cardíaca de l’Hospital La Fe atén anualment prop de 40 pacients amb patologia complexa d’aorta toràcica

El servei de Cirurgia Cardíaca de l’Hospital La Fe atén anualment prop de 40 pacients amb patologia complexa d’aorta toràcica

L’Hospital La Fe organitza l’II Virtual Aortic Education per a avançar en tractament d’aquesta patologia


El curs compta amb la participació de professor Martin Mzerny, càtedra Heisenberg de cirurgia aòrtica oberta i endovascular en la Universitat Albert Ludwigs de Friburg

El servei de Cirurgia Cardíaca de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha organitzat la segona edició del seu curs sobre patologia complexa de l’aorta toràcica. Aquesta trobada està dirigida a cirurgians cardiovasculars, angiòlegs, cirurgians vasculars, cardiòlegs, radiòlegs intervencionistes, intensivistas i anestesiólogos.

El servei de Cirurgia Cardiovascular ofereix en aquest moment un abordatge integral a aquestes patologies que són un problema molt important en les malalties cardiovasculars. El servei ve organitzant cursos teoricopràctics en col·laboració amb l’Àrea de Simulació i Cirurgia Experimental.

A l’Hospital La Fe s’atenen anualment uns 40 pacients amb patologia complexa de l’aorta toràcica. Gràcies a la disponibilitat d’un quiròfan híbrid, aquests pacients poden ser tractats en un mateix acte quirúrgic amb procediment obert i tractaments guiats per catèter, “la qual cosa redueix de l’agressió quirúrgica i afavoreix la recuperació”, explica el doctor Martínez León, cap de Servei de Cirurgia Cardiovascular de l’Hospital La Fe.

La celebració d’aquest tipus cursos permeten continuar avançant en el tractament integral d’aquestes patologies que tenen una incidència de 30 casos cada 100.000 habitants a l’any. D’aquests casos, afig el doctor “el 20% pateixen afectació en diferents trams de l’aorta. A més dins d’aquesta patologia s’inclouen algunes de les denominades malalties familiars com Marfan o la síndrome de Loeys-Dietz i els trencaments de l’aorta toràcica, que suposen uns 6-7 casos a l’any i que destaquen per la seua extrema gravetat i alta mortalitat”.

Participació del professor Martin Czerny

Enguany en el curs compta amb la participació del professor Martin Czerny, cap de Servei i catedràtic de la University Heart Center Freiburg Bad Krozingen d’Alemanya, qui ha participat en l’elaboració de totes les guies existents per al tractament d’aquests pacients.

A més, el doctor Czerny és, des de 2015, cirurgià cardiovascular consultor sènior a l’Hospital Universitari de Friburg, director del centre aòrtic, cap de secció de cirurgia vascular i endovascular i codirector del centre de trasplantament d’òrgans toràcics: cor i pulmó.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.