L’Hospital Universitari de la Ribera incorpora la tècnica làser per a operar les fístules perianals

  • L’Hospital d’Alzira, que ha realitzat esta setmana les seues primeres cinc intervencions. És el primer centre públic de la Comunitat Valenciana a incorporar esta tècnica a la seua cartera de serveis
  • La fibra làser evita l’ingrés hospitalari del pacient i redueix el dolor i les complicacions postoperatòries

La Unitat de Coloproctologia del Servei de Cirurgia de l’Hospital Universitari de la Ribera ha incorporat la fibra làser per a intervindre les fístules perianals.

La fístula anal es caracteritza per ser un trajecte o comunicació anormal que es genera entre la pell pròxima a l’anus i la unió anorectal. Que produeix dolor i supuració constant o intermitent en el pacient, afectant la seua qualitat de vida. 

Així, l’Hospital d’Alzira ha realitzat esta setmana les seues primeres cinc intervencions amb este làser. Convertint-se en el primer centre públic de la Comunitat Valenciana a incorporar a la seua cartera de serveis esta tècnica. Que usen molt pocs hospitals en tot Espanya. 

Segons ha destacat el coordinador de la Unitat de Coloproctologia de l’Hospital de la Ribera, Dr. José Vicente García Díez, “esta és una tècnica mínimament invasiva. Que es pot utilitzar per a fístules simples i complexes. El principal avantatge de les quals enfront de les tècniques quirúrgiques utilitzades fins al moment. Com la fistulotomia o la fistulectomia, que suposen l’extirpació de la fístula, és la d’evitar l’ingrés hospitalari del pacient”.

“A més, amb el làser podem eliminar el trajecte de la fístula sense danyar l’esfínter anal. La qual cosa redueix el risc d’incontinència després de la intervenció (pèrdua o fugida de gasos o femta) i el postoperatori és més confortable i menys dolorós. De manera que el pacient pot incorporar-se més ràpidament a la seua vida quotidiana després de l’operació”, ha afirmat el Dr. García.

Tècnica en dues fases

La tècnica làser elimina les fístules perianals en dues fases. En una primera fase, el cirurgià proctòleg col·loca en el pacient un sedal (setó) per a canalitzar la fístula. Amb la finalitat de drenar-la de forma continuada i desinflamar la zona. Este sedal ha de mantindre’s un mínim de 3 mesos. Durant este temps, el pacient només ha de seguir unes normes bàsiques d’higiene i pot realitzar vida normal.

En la segona fase, el cirurgià lleva el sedal i introdueix la fibra làser en la fístula des de l’exterior, a través del trajecte fistulós fins a l’orifici intern en la unió anorectal. Arrossegant-ho lentament cap endarrere i segellant el canal darrere d’ell. Tot el procediment es duu a terme mitjançant anestèsia local. 

“Amb la incorporació del làser a la nostra cartera de serveis, la Unitat de Coloproctologia de l’Hospital d’Alzira completa l’oferta de tècniques mínimament invasives. Per a solucionar problemes de salut relacionats amb el còlon, el recte i l’anus”, ha destacat el Dr. García.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.