El Ministre de Medi Ambient de la UE aproven la polèmica llei de Restauració de la Natura, generant indignació en el sector agrari

Els Ministres de Medi Ambient de la UE aproven la polèmica llei de Restauració de la Natura, generant indignació en el sector agrari

Els ministres de Medi Ambient de la UE han aprovat la Llei de Restauració de la Natura, malgrat l’oposició de la ministra austríaca, que podria recórrer la decisió davant el Tribunal de Justícia de la UE.

Aquesta votació ha generat una nova d’indignació en el sector agrari europeu, que no ha estat tingut en compte en l’elaboració de la normativa, tot i les múltiples protestes dels darrers anys.

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) ha rebutjat novament la LRN i ha respost a les declaracions de la ministra Teresa Ribera, afirmant que “no hi ha medi ambient amb una agricultura morta” i que la normativa afegeix restriccions injustes als agricultors europeus, mentre fomenta la competència deslleial de països tercers que no han de complir les mateixes limitacions.

Cristóbal Aguado, president d’AVA-ASAJA, ha denunciat que la UE protegeix altres sectors com el de l’automòbil amb aranzels a la Xina, però asfixia els agricultors europeus amb noves restriccions. Ha advertit que aquesta llei podria duplicar la superfície de terra agrícola abandonada, provocar incendis més grans i despoblar encara més les zones rurals.

AVA-ASAJA demanarà a la seva organització nacional ASAJA i al COPA-COGECA, que continuen treballant per posar fi a aquestes polítiques europees que perjudiquen tant productors com consumidors.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.