València compensa la petjada de carboni de la “Cities Climate Week” amb accions en l’Horta

València compensa la petjada de carboni generada per les conferències de la “Cities Climate Week” amb accions de compensació de CO₂ en l’horta.

L’alcaldessa, María José Catalá, ho anuncia durant la presentació del sistema de càlcul i certificació del CO₂. Recolzat per l’Ajuntament, el Tribunal de les Aigües i finançat per Global Omnium, en el marc de l’any de la Capitalitat Verda de la ciutat.

També participen Francisco Almenar Cubells, president del Tribunal de les Aigües, i Dionisio García, CEO de Global Omnium. Catalá afirma que es calcularà la petjada de carboni de la “setmana del clima” i es compensarà en l’horta periurbana. Destacant la importància d’aquesta àrea a Europa. La “València Cities Climate Week”, que se celebra la setmana que ve, és l’esdeveniment més destacat de la Capitalitat Verda Europea. Reunint 900 persones de 200 ciutats europees en 70 actes, tallers i conferències.

A més, l’alcaldessa sol·licita canvis en la normativa estatal per permetre la compensació de carboni en els aiguamolls, no sols en reforestació, començant amb l’horta i eventualment en l’Albufera.

El projecte HortiGO2, part de l’any de la Capitalitat Verda, és una eina innovadora per a quantificar i compensar l’absorció de CO₂ mitjançant l’agricultura sostenible de l’horta.

Global Omnium és un dels patrocinadors verds d’aquesta iniciativa, que busca ser un llegat permanent més enllà del 2024.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.