La Diputació de València formarà els ajuntaments en la gestió de colònies felines

La Diputació de València inicia el curs ‘Gestió municipal de colònies felines’ per a dotar de formació tècnica al personal dels ajuntaments en el control i gestió d’estes colònies.

L’àrea de Formació, dirigida per Ricardo Gabaldón, coordina esta iniciativa en col·laboració amb el Col·legi Oficial de Veterinaris de València, amb l’objectiu d’adequar les actuacions municipals a la nova normativa vigent sobre benestar animal.

Davant l’increment de colònies felines en molts municipis, especialment els més xicotets, la Diputació busca oferir una resposta especialitzada i coneixements científics per a una gestió eficaç. La formació s’enfoca en la correcta aplicació de les lleis autonòmica i estatal, que establixen les obligacions en matèria de protecció dels drets i benestar animal.

Així, es proporcionarà als tècnics, regidors i alcaldes, la preparació necessària per a fer front a este desafiament de salut pública.

El curs es desenvoluparà en dos jornades presencials, el 30 de setembre i l’1 d’octubre, a la seu del Col·legi de Veterinaris de València, complementant-se amb un bloc online de cinc hores.

La iniciativa s’ha aprovat en sessió plenària de la Diputació i respon a la demanda dels ajuntaments per orientació pràctica en la matèria, facilitant així una convivència harmònica entre animals i veïns.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.