LA UNIÓ confirma de manera oficial la detecció del Trips Scirtotrips aurantii en les zones productores de la Comunitat Valenciana

La Unió Llauradora confirma la presència del Trips Scirtothrips aurantii en les zones productores de la Comunitat Valenciana.

Aquesta circumstància ja ha sigut comunicada oficialment per part de la Conselleria d’Agricultura al Ministeri, la Comissió Europea i altres comunitats autònomes, i serà publicada en el transcurs dels pròxims dies al Diari Oficial de la Generalitat.

La Unió ja venia alertant d’un inusual i fort atac d’un trips en cultius citrícoles del sud d’Alacant i en el cultiu del caqui a la Ribera Alta que, donada la seua virulència, podria ser el Scirtothrips que prové d’Àfrica i Iemen i que és present a Espanya des de 2020. 

La Unió indica que ara s’està pendent de l’elaboració d’unes recomanacions per part de la Conselleria d’Agricultura i l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries, encara que existeix ja un Pla de Contingència del MAPA des de febrer de 2021. Des de l’organització agrària, advoquen per incrementar la seguretat en els protocols d’importació i destinar més recursos als departaments de sanitat vegetal. 

El Scirtotrhrips aurantii és una plaga molt polífaga que afecta més de 70 espècies vegetals pertanyents a diferents famílies botàniques. 

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.