Èxit en l’eclosió de tortugues marines a la Platja de la Punta

L’eclosió va ser un èxit rotund, amb 66 tortugues emergint alhora del niu

Ahir al capvespre, van eclosionar un total de 68 neonats de tortuga boba (Caretta caretta) a la ja coneguda “Playa dels Nius de Tortuga Marina” a El Saler, València. Després de 15 dies de custòdia ininterrompuda, el Campament Tortuga de l’ONG Xaloc, amb l’ajuda de més de 180 voluntaris, va aconseguir garantir la protecció del niu les 24 hores del dia. A la matinada, els voluntaris alliberaven les tortugues al seu hàbitat natural, el mar Mediterrani.

L’eclosió va ser tot un èxit, amb 66 tortugues emergint alhora del niu. Els experts consideren la possibilitat que la mare que va pondre els ous podria ser una de les tortugues que va néixer en aquesta mateixa platja fa uns 20 anys i que ara ha tornat per pondre els seus ous. Aquesta teoria, junt amb una taxa d’eclosió de més del 90% en el procés d’incubació natural, confirma l’èxit del projecte segons investigadors de la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València i la Conselleria de Medi Ambient.

El Campament Tortuga continuarà actiu al Parador d’El Saler, ja que encara s’espera l’eclosió de cinc tortugues més en els pròxims dies. La col·laboració de CM Plastik, Sea Shepherd i la Fundació Reale ha sigut clau en aquesta tasca de protecció, convertint aquest esdeveniment en un fenomen cada vegada més habitual a les platges de la Comunitat Valenciana.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.