La Processó del Santíssim Crist de la Fe clausura hui les festes majors de Paterna

Paterna cierra sus Festes Majors con la Gran Cordà Tradicional y una mascletà nocturna

El último día de fiestas culmina con la procesión del Santíssim Crist de la Fe y una espectacular mascletà en el Parc Central

Paterna tanca hui les seues Festes Majors. La localitat de l’Horta Nord ha viscut la matinada d’aquest diumenge la Gran Cordà Tradicional, declarada d’Interés Turístic Nacional en 2017 i Bé d’Interés Cultural Immaterial al 2022. Un espectacle pirotècnic a mode de coreografia sincronitzada que ha comptat amb 352 tiradors i tiradores i 70.000 cohets. Mil quilos de pólvora que feren vibrar els paterners i paterneres en un esdeveniment que va durar 21 minuts i 28 segons. 

L’últim dia de festa ha començat amb despertà i misa de “descoberta” en Sant Pere Apòstol que, a les 12, ha acollit també la missa solemne en honor al Santíssim Crist de la Fe. 

Després de la mascletà de les 14:30, les festes culminaran a les 20:30 amb la multitudinària processó en honor al patró de Paterna, el Santíssim Crist de la Fe, conegut popularment com “el Morenet” o “el Negret”. L’única processó que trau la imatge original del Crist de la Fe, junt a la imatge orant de Sant Vicent Ferrer. 

El dia de festa gran conclourà amb una mascletà nocturna a les 23:30 hores al Parc Central. Així, Paterna s’acomiada de les seues Festes Majors esperant que el foc, la festa i la fe tornen a omplir prompte els carrers de la localitat.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.