Sanitat implanta la IA per a millorar el diagnòstic del càncer de mama en la Comunitat Valenciana

Inici de la prova pilot: Intel·ligència Artificial millorarà la detecció del càncer de mama en quatre hospitals

Reducció del 40% en la càrrega assistencial: el nou sistema permetrà un diagnòstic més ràpid i precís

La Conselleria de Sanitat començarà al setembre un nou sistema de lectura de mamografies amb Intel·ligència Artificial (IA), destinat a agilitzar i millorar el diagnòstic del càncer de mama. Segons ha anunciat el president de la Generalitat, Carlos Mazón, aquesta tecnologia augmentarà la precisió i la rapidesa en la detecció, prioritzant els casos sospitosos i accelerant l’accés als tractaments necessaris.

Inicialment, aquest sistema es posarà en marxa en quatre hospitals: el Clínic i La Fe de València, el Doctor Balmis d’Alacant, i el General de Castelló. Aquesta prova pilot permetrà que les dones reben els resultats de les mamografies amb major celeritat, facilitant l’accés a proves complementàries i tractaments en casos sospitosos de càncer de mama.

El nou sistema també reduirà un 40% la càrrega assistencial en les Unitats de Prevenció de Càncer de Mama (UPCM) i els serveis de radiologia, permetent als professionals centrar-se en els casos que realment ho necessiten i assegurant que les dones puguen realitzar-se una mamografia cada dos anys segons el protocol establit.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.