Educació avança respecte a altres cursos les adjudicacions de personal docent de setembre per a facilitar que s’incorpore en l’inici de curs

La directora general de Personal Docent assenyala que “sempre hi ha hagut adjudicacions el mes de setembre”, i recorda que en juliol es van adjudicar 18.634 vacants.


El curs començarà amb normalitat absoluta en tots els centres educatius de la Comunitat Valenciana

Tall de veu: Sonia Sancho, directora General de Personal Docent.

xr:d:DAF8xXIEwRs:2,j:2233078179750088910,t:24021413

La Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació ha avançat l’assignació de places docents del mes de setembre respecte a altres anys, amb l’objectiu de facilitar la incorporació del professorat a l’inici del curs.

La directora general de Personal Docent, Sonia Sancho, ha informat que aquest dijous s’ha publicat al web de la Conselleria l’anunci de la convocatòria per a l’acte d’adjudicació telemàtica de vacants per a funcionaris interins del cos de mestres, professors d’ensenyament secundari i altres cossos per al curs 2024-2025.

Sancho ha recordat que “tots els anys hi ha adjudicacions d’inici de curs al setembre” i ha explicat que enguany es faran el 3 i el 6 de setembre per a cobrir baixes, permisos o jubilacions.

“En el curs 23/24, aquestes adjudicacions van començar el 7 de setembre, i en el curs 22/23, encara amb l’anterior govern valencià, es van realitzar entre el 6 i el 12 de setembre. Des de la Conselleria d’Educació hem fet un esforç per a analitzar les vacants disponibles al més prompte possible i avançar aquest procés, tal com ja es va fer al juliol, quan també es van avançar les adjudicacions respecte a altres anys,” ha afegit Sonia Sancho.

En aquest context, la directora general de Personal Docent ha subratllat que “ens enfrontem a un procés complex que requereix diverses fases prèvies en què la direcció general es coordina amb els serveis de personal de les direccions territorials de les tres províncies per a depurar amb precisió les vacants que s’oferixen.”

Oferta de vacants

Al juliol es van oferir 18.634 vacants pures per a garantir els drets dels docents. Els llocs parcials s’oferixen al setembre perquè puguen convertir-se en vacants completes, millorant així els drets dels participants en les adjudicacions. “Hi ha una alta probabilitat que les vacants parcials de juliol es convertisquen ara en setembre en completes, la qual cosa millorarà les opcions dels docents,” va afirmar.

Finalment, Sonia Sancho va destacar que el procés d’adjudicació d’aquest curs ha estat exitós i va recordar que el curs passat, “malgrat el caos heretat de l’anterior govern, vam aconseguir solucionar la situació amb èxit.”

Així, la Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació ha transmés un missatge de tranquil·litat, assegurant que s’està treballant perquè l’inici del curs transcorrega sense problemes a la Comunitat Valenciana.

D’altra banda, la directora general de Personal Docent ha afirmat que enguany “hi ha més transparència que mai” en l’adjudicació de vacants i, respecte a les crítiques de CCOO, ha assenyalat que els canvis puntuals en algunes places “es deuen a recursos presentats per persones, els quals han estat estimats favorablement.”

“Aquesta Conselleria sempre treballa amb total transparència i amb garanties per als aspirants a les places. Si una persona presenta un recurs i es valora favorablement, se li assigna la plaça que li correspon, i a la persona que ocupava provisionalment aquest lloc se li adjudica una altra plaça ràpidament, respectant les sol·licituds que havia fet. Aquest és el procediment habitual i no té sentit que CCOO intente crear alarma on no n’hi ha,” ha afegit.

Sonia Sancho ha assegurat que els recursos s’han resolt “amb rapidesa, atenent a l’interés de tots els participants, i se’ls ha telefonat personalment per a informar-los de la nova situació,” a més d’indicar que els canvis són “mínims dins de les 18.634 vacants que es van oferir al juliol, ja que amb prou feines arriben al 0,2 %.”

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.