La Conselleria de Justicia inicia la Campanya 2024 de Prevenció d’Inundacions, recordant als ajuntaments la importància dels plans d’actuació

La Conselleria de Justicia e Interior insta a los municipios de la Comunidad Valenciana a revisar procedimientos ante el riesgo de inundaciones para la campaña de 2024.

El 97,8% de los ayuntamientos con riesgo alto o medio de inundaciones en la Comunidad Valenciana tendrán sus planes de emergencia completados para finales de la campaña 2024-25.

La Conselleria de Justicia e Interior ha enviat a tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana el comunicat d’inici de la Campanya anual de Prevenció d’Inundacions 2024, instando a revisar els procediments davant el risc d’inundacions. Emilio Argüeso, secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, ha destacat la necessitat de la implicació local, atès que les prediccions meteorològiques no són 100% fiables i les creixudes poden afectar el territori de manera imprevisible. Els consistoris han de seguir bones pràctiques en la vigilància de les condicions meteorològiques extremes i l’acumulació d’aigua en punts crítics.

La documentació per a la campanya i el Pla Especial Ante el Riesgo de Inundaciones es pot descarregar a la pàgina web de 1·1·2 Comunitat Valenciana. Argüeso ha ressaltat que la campanya també recorda la importància de tenir plans d’actuació i resposta, ja sigui a través del Pla d’Actuació Municipal o del Pla Municipal d’Emergències. Fins ara, 500 dels 542 municipis obligats ja tenen el seu pla territorial d’emergències aprovat, mentre que 176 dels 227 ajuntaments amb obligació de redactar el PAM IN ja ho han fet. La previsió és que el 97,8% dels ajuntaments amb risc alt o mitjà d’inundacions tinguin el seu pla de manera completada al final de la campanya 2024-25.

Per la seva banda, el Centre de Coordinació d’Emergències ha actualitzat el seu operatiu, revisant els protocols de contacte amb l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) i mantenint comunicació constant amb les confederacions del Júcar, Segura i Ebre per al seguiment de caudals i emergències.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.