Paiporta ret homenatge al centenari del poeta valencià Estellés amb una completa programació gratuïta

La segona part de la programació de l’any Estellés coincideix amb el naixement de l’escriptor i poeta, el 4 de setembre de 1924.

Cultura exposa els cal·ligrames elaborats en els centres educatius en 15 panells pels carrers i places de Paiporta.

Seran dates de lectures, exposicions, espectacles, activitats, divulgació i actes en els quals tota la població podrà participar.

La regidora de Cultura, Esther Torrijos, ha destacat que “volem que cada persona, independentment de la seua edat, se submergia en la riquesa cultural de Vicent Andrés Estellés. Les iniciatives van des de tallers creatius fins a esdeveniments culturals, amb la intenció de crear una connexió tangible amb l’obra del poeta”.

El dia 9 de setembre arranca la programació preparada des de la regidoria de Cultura amb l’exposició dels cal·ligrames guanyadors dels tallers infantils realitzats durant el curs passat a les aules dels centres educatius. Els treballs s’han reunit per a exposar-los en les 15 bresques del ‘Museu ix al Carrer’ què estan repartits en diferents carrers i places del municipi.

El programa continua amb la ‘Nit d’Estellés’ el 21 de setembre als jardins del Museu de la Rajoleria que començarà a les 17.30 h amb una fira al voltant de la figura poeta i escriptor amb llibres, jocs i parades gastronòmiques i informatives. A les 21.00 h està prevista el sopar de faixat amb lectures dels poemes i l’actuació “Estellés club-cabaret”. Les inscripcions per a este acte estan obertes fins al 14 de setembre.

El dilluns següent, 23 de setembre, serà la Biblioteca Maria Moliner Ruiz, la que acollirà el seu homenatge a l’autor amb el recital de David Vidal “Estellés Elektrofunk” a les 20.00 h. La biblioteca municipal ha reservat per a tots els usuaris un espai dedicat a Vicent Andrés Estellés i ha anat fent recomanacions de les seues obres cada mes per a acostar l’obra de l’autor a tota la població.

El 14 d’octubre Estellés ix al carrer de nou a Paiporta. Esta vegada seran els veïns i veïnes els que exposen al carrer Primer de Maig les seues obres inspirades en els poemes d’Estellés. Esta iniciativa, proposta per l’ajuntament a través de la regidoria de Cultura pretén traure la cultura al carrer i fer vaig participar en la població amb una exposició de teles decorades.

Els materials els ofereix el consistori i el veïnat crea les obres amb l’ajuda de la regidoria i la inspiració en l’obra i vida de l’autor. Totes les obres es fotografiaran i s’arreplegaran en un catàleg amb informació sobre la creació, l’autoria i el col·lectiu o persona que l’ha realitzat, a més de ser exposades al carrer.

Finalment, els dies 2 i 3 de novembre es tanca la programació a l’Auditori Municipal. El primer espectacle ofereix una representació musical a les 19.00 h i el dia 3 és el torn de la dansa, a la mateixa hora amb ‘La veu que mai s’oblida’.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.