La Unió exigeix el tractament de fred davant les contínues deteccions de plagues en cítrics importats

Les intercepcions de cítrics importats a la Unió Europea amb plagues o malalties de quarantena continuen produint-se i aquest passat mes d’agost hi ha hagut altres 26 rebutjos en total.

L’organització reclama de manera urgent el tractament de fred per als cítrics d’aquells països que no puguen garantir la seguretat sanitària dels seus enviaments, únic instrument per a frenar la possible entrada d’una plaga de quarantena.

De les dades d’agost cal destacar de nou la presència de diversos casos de Falsa Arna (Thaumatotibia leucotreta), Taca Negra (Phyllosticta citricarpa), Cancro dels Cítrics (Xanthomonas) o Sarna dels Cítrics (Elsinoe), plagues totes elles letals i no presents en la citricultura europea, cosa que significa que alguns països segueixen sense oferir les garanties sanitàries necessàries en els seus enviaments.

Aquest degoteig continu d’intercepcions de plagues i malalties de quarantena es produeix a més en un context en el qual els productors de cítrics pateixen un sobrecost agronòmic important per a lluitar contra les plagues recentment introduïdes en el nostre territori.

Segons el parer de LA UNIÓ, les autoritats de la Unió Europea han d’incrementar la pressió inspectora, realitzar més controls en origen i adoptar el tractament de fred per a tots aquells països que no són capaços de garantir la seguretat sanitària dels seus enviaments

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.