El MuVIM presenta una exposició històrica amb els dibuixos de Mario Armengol, caricaturista valencià durant la Segona Guerra Mundial

El Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM) ha inaugurat l’exposició Tinta contra Hitler, una de les mostres més grans organitzades a Europa amb dibuixos originals de propaganda de la Segona Guerra Mundial.

La mostra posa en valor la rellevància d’Armengol, l’únic espanyol que va col·laborar de manera tan intensa amb la propaganda aliada durant el conflicte bèl·lic.

Fins ara, la seua obra havia caigut en l’oblit, però gràcies a la col·laboració de la família de l’artista, aquestes peces han estat preservades i ara es poden contemplar a la Sala Baixa del MuVIM fins al 16 de febrer de 2025.

El diputat de Cultura, Paco Teruel, ha subratllat que és la primera vegada que una part tan important de l’obra d’Armengol s’exposa públicament, destacant la qualitat artística i històrica d’aquestes caricatures, moltes d’elles preparades per a la premsa durant la guerra.

El director del MuVIM, Rafa Company, ha elogiat la implicació de la família de l’artista en la preservació del llegat i ha expressat la seua satisfacció perquè València siga l’escenari d’aquest descobriment cultural de gran abast.

A més dels dibuixos, l’exposició s’enriqueix amb una mostra de monedes de l’època que portaven els soldats durant la guerra, un element que aporta un context més profund sobre els símbols que les caricatures volien combatre o defensar.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.