L’atur baixa a la comarca de la Ribera amb l’activació dels sectors de l’agricultura i la construcció

L’atur registrat a la Ribera durant el mes de setembre se situa en 16.656 persones, un 0,72% menys que al mes d’agost.

Les dades anuals van en la mateixa línia, amb vora un 5% menys d’atur que al setembre de 2023.

Pel que fa a la contractació, s’han registrat en setembre de 2024 un 3% de contractes menys que al 2023. Un 43,7% han sigut dones i un 56,3%, homes.

La contractació indefinida també ha disminuït un 7,17% respecte de l’any passat, representant el 42,6% del total dels contractes. Per la seua banda, els contractes temporals representen el 57%. La jornada completa supera la parcial, amb vora el 60% del total de contractes.

Les activitats amb major nombre de contractació a la Ribera durant el mes de setembre han sigut la indústria manufacturera amb un 25% del total, seguida de l’activitat comercial amb un 21%, l’hostaleria amb un 12% i l’agricultura, que representa l’11% del total. Des d’UGT, assenyalen positivament aquesta activació dels sectors de l’agricultura i la construcció, malgrat el comportament inesperat de la indústria.

Així mateix, el sindicat posa el focus en la dificultat un any més de la incorporació dels joves al mercat laboral.

La Comunitat Valenciana se situa entre les huit comunitats autònomes on l’atur ha baixat respecte al mes d’agost, amb 1.148 persones aturades menys.

L’atur ha disminuït en tots els sectors, destacant la construcció i l’agricultura, però ha pujat en el col·lectiu sense ocupació anterior. Per províncies, l’atur sols ha baixat en València, mentre que ha augmentat en Alacant i Castelló.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.