Burjassot sol·licita al conseller d’Infraestructures la revisió del soterrament i del nivell acústic de la CV-35

L’Alcalde de Burjassot, Rafa García, ha rebut aquest matí a l’Ajuntament al conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus, reprenent la col·laboració entre totes dues administracions després del procés electoral recent.

Burjassot va sol·licitar a través de l’Alcaldia el mes de juliol passat “una reunió en la qual poder tractar assumptes de vital importància per al futur de la ciutat, i que formen part de les competències de la conselleria d’Infraestructures.

Es tracta de dues reivindicacions històriques de les veïnes i veïns de Burjassot: el soterrament de les vies de la Línia 1 de Metre València, i l’adopció de mesures que permeten mitigar l’altíssima contaminació acústica que pateix el nostre municipi conseqüència del pas de la CV-35 pel nostre terme municipal. Dues reivindicacions històriques de la nostra ciutat que m’agradaria poder exposar-li en persona perquè puga conéixer de primera mà la inajornable necessitat d’escometre aquestes inversions.” apuntava el text de la carta.

El conseller, acceptant la invitació a Burjassot, i després d’exposar-li l’Alcalde els punts anteriorment esmentats, ha anunciat en la reunió la redacció d’un nou projecte bàsic del soterrament de les vies de Metrovalencia en el tram Burjassot-Godella ,“com a pas significatiu cap al compliment d’una reivindicació històrica de Burjassot”.

“Agraïsc la visita del conseller Vicente Martínez Mus i la predisposició mostrada per a reprendre els treballs de redacció d’un projecte bàsic que ens permeta avançar en l’obtenció d’un instantània actual de la realitat del projecte, i al mateix temps, també ens permeta poder accedir a altres vies de finançament, sobretot europees, que facen realment viable el soterrament de la Línia 1 al seu pas per Burjassot” ha declarat García.

Després d’aquesta primera trobada, el conseller ha destacat la necessitat de refer el projecte original, que té més de 15 anys, adaptant-ho a la nova realitat social i urbanística del municipi. “Necessitem un full de ruta clar i un pressupost definit per a dur a terme aquesta obra”, ha afegit.

Actuacions en la CV-35

D’altra banda, el conseller, davant la segona reivindicació històrica plantejada per l’Alcalde de Burjassot respecte a la contaminació acústica de la CV-35, ha anunciat l’adopció de mesures correctores destinades a mitigar l’impacte acústic, on s’implantarà asfalt fonoabsorbente, similar al que ja s’ha realitzat en l’enllaç de l’autovia CV-35 a València–Llíria-Aras de los Olmos amb la CV-25.

“És des de fa més d’una dècada altra de les nostres reivindicacions més importants, estem qualificats com a solució complexa, però cal intentar mitigar en la mesura del possible els problemes de contaminació acústica que genera la CV-35. Són milers de cotxes diàriament, sabem que la solució també és molt difícil, i som optimistes amb les mesures plantejades de moment. Avaluarem i revisarem el comportament d’aquest asfalt que redueix i absorbeix el soroll i continuarem fent passos per a la seua adequació a l’entorn de Burjassot”, declara Rafa García.

La CV-35, al seu pas per Burjassot, s’ha convertit en una de les principals artèries d’entrada a València, amb un trànsit diari que aconsegueix els 115.000 vehicles, en el marc de reasfaltat de la via, es durà a terme una revisió dels accessos en el terme municipal de Burjassot amb l’objectiu de millorar les condicions de seguretat dels usuaris.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.