Manises celebra la III Jornada de Salut Mental

Durant l’acte es presentarà el Servei d’Atenció i Seguiment de persones amb Malalties Mentals (SASEM) de Manises

El pròxim 24 d’octubre, la Casa de Cultura de Manises acollirà la III Jornada de Salut Mental municipal, un acte pedagògic que té com a objectiu eliminar l’estigma social al voltant de les malalties mentals en el marc del Dia Mundial de la Salut Mental, commemorat el 10 d’octubre.

La jornada, organitzada pel Servei d’Atenció i Seguiment de persones amb Malalties Mentals (SASEM), té prevista una duració d’aproximadament tres hores, amb inici a les 17.15 h i fins a les 20.00 h. Dins de la programació, es troben dues ponències a càrrec de professionals i especialistes: la primera, a partir de les 17.15 h, sobre inserció laboral i formativa i la segona, a continuació, sobre teràpies creatives en la intervenció amb persones amb trastorns mentals greus.

La segona part de la jornada arrancarà amb la presentació del SASEM a Manises, un servei específic del departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Manises integrat per una educadora social i una psicòloga. Entre les seues funcions es troba la intervenció basada en el suport integral de les persones amb problemes de salut mental greu, en sinergia amb els recursos comunitaris existents, amb la finalitat d’aconseguir la seua integració i garantir la seua permanència en el seu entorn social habitual.

Finalment, es conclourà amb un panell d’experiències en primera persona, una oportunitat per conéixer de prop els reptes als quals s’enfronten les persones amb problemes greus de salut mental en diferents àrees de la seua vida, la seua autoimatge i com perceben la mirada externa.

Paral·lelament, i també emmarcat dins de la programació commemorativa del Dia Mundial de la Salut Mental, del 21 al 25 d’octubre les persones que ho desitgen podran visitar l’exposició artística «Imaginación proyectada» de Roberto Cepero Rodríguez, a la Casa de Cultura. L’autor, a través de la seua obra que evoca figures i patrons cubistes, trasllada a l’espectador a l’origen de la seua inspiració: una crisi psicòtica que canvià la seua perspectiva del món i el seu procés creatiu. L’exposició pretén ser un recordatori que l’art pot ser un refugi per als qui travessen moments difícils, una manera d’alliberar-se i trobar-se.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.