El CEIP Jaume I de Catarroja: primer centre educatiu pilot d’accessibilitat cognitiva d’Espanya

Catarroja ha estat escollida per dur a terme el projecte pilot d’accessibilitat als centres educatius que té en marxa el Ministeri de Drets Socials

El Reial Patronat sobre Discapacitat, a través del Centre Espanyol d’Accessibilitat Cognitiva, ha inaugurat les mesures d’accessibilitat cognitiva al CEIP Jaume I de Catarroja, en un esdeveniment on també han estat presents representants municipals i d’àmbit autonòmic i nacional.

L’objectiu és que el CEIP Jaume I es convertisca en un exemple replicable en altres centres educatius a tot el territori espanyol, aconseguint l’autonomia i la seguretat de totes les persones, estudiants, docents, treballadors i famílies. 

Es tracta d’un projecte de senyalització homogènia i coherent per identificar espais, itineraris i normes d’ús i facilitar l’orientació dins i fora del centre, a través de mapes, colors, fletxes i pictogrames que compleixen la normativa internacional per a la seua comprensió.

A l’acte de presentació del projecte també han estat presents la directora general de planificació i gestió educativa del Ministeri d’Educació, Susana Tejadillos, així com la directora general de persones amb discapacitat en la Comunitat Valenciana, Bárbara Congost i el secretari autonòmic d’educació, Daniel McEvoy. 

Així, amb aquest projecte, Catarroja avança en l’accessibilitat universal a l’escola, el primer gran espai de socialització de totes i tots. 

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.