La Unió reclama visibilitzar el paper clau de les dones rurals i superar la bretxa de gènere en el camp valencià

En el Dia Internacional de la Dona Rural, la Unió Llauradora i Ramadera reivindica la importància de reconéixer el paper crucial de les dones en les zones rurals de la Comunitat Valenciana. 

Tot i que les dones representen el 49% de la població rural a Espanya, encara gestionen només el 30% de les explotacions agràries, posant de manifest una clara bretxa de gènere en la titularitat de terres i l’emprenedoria rural

. A més, s’enfronten a majors dificultats per accedir a finançament, formació i digitalització, fet que limita el seu potencial emprenedor.

L’envelliment de la població rural i la manca de serveis bàsics també afecten especialment les dones, fent més complicada la conciliació entre vida laboral i familiar, agreujant la despoblació.

Per això, La Unió insta a fomentar polítiques que eliminen aquestes desigualtats i que oferisquen un futur atractiu a les persones joves en les zones rurals, posant especial atenció en la figura de la titularitat compartida, que actualment només afecta 20 dones a la Comunitat Valenciana. Aquesta figura jurídica permetria millorar la igualtat de condicions en la gestió agrària.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.