El Port de Catarroja acull el LII Concurs Internacional d’Allipebre

El Port de Catarroja va ser l’escenari d’una nova edició del Concurs Internacional d’Allipebre, una de les cites gastronòmiques més importants de la Comunitat Valenciana, que enguany va congregar a milers de persones.

Aquesta 52a edició, ajornada al setembre per motius meteorològics, va comptar amb la presència de la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, qui va visitar el port, la Comunitat de Pescadors i va tastar diverses propostes d’aquest plat típic catarrogí.

L’alcaldessa de Catarroja, Lorena Silvent, va expressar la seua satisfacció per l’èxit de l’esdeveniment, destacant la importància de l’Allipebre com a part del patrimoni cultural i gastronòmic local, així com el valor del Port de Catarroja com a enclavament històric i turístic. Aquest concurs, consolidat com una Festa d’Interés Turístic Autonòmic després de mig segle d’història, és un dels esdeveniments més antics i emblemàtics d’Espanya.

L’edició d’enguany va mantindre viva la tradició, exigint l’ús del perol de ferro i la llenya per cuinar l’Allipebre. A més, l’Ajuntament va facilitar als participants 262 kg d’anguiles i creïlles, així com una gran carpa per als veïns i més de dos mil plats de degustació gratuïta per als assistents. El jurat va premiar com a guanyadora Rosa Matías Descalzo, amb un premi de 600 euros, mentre que Manuel Grancha Verdeguer i Miguel Ángel García Ruiz van obtindre el segon i tercer premi.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.