“Godella, Bressol de Pirotècnics” triomfa en el municipi amb el gran homenatge a les famílies pirotècniques locals més consolidades

L’Ajuntament de Godella, a través de la regidoria de Cultura dirigida per Delfi Alfonso, va celebrar el passat dissabte, 19 d’octubre, “Godella, Bressol de Pirotècnics”

Un acte en el qual es va enaltir la gran labor de les famílies pirotècniques més significatives del municipi al llarg de la història.

L’esdeveniment va comptar amb l’assistència de l’alcalde, José María Musoles, i part de la corporació municipal, i va ser molt ben acollit per part dels assistents i veïns que no van dubtar a donar suport al projecte i a les diverses generacions de pirotècnics locals.

Durant la vesprada va tindre lloc l’acte homenatge als artistes, amb el lliurament de plaques commemoratives i projecció de vídeos de les famílies, la traca correguda, la inauguració de l’exposició pirotècnica, que romandrà oberta fins al 27 d’octubre per a tots els públics, i la passejà homenatge. 

A més, un dels plats forts de la jornada va ser l’estrena del monument dedicat als pirotècnics en la rotonda de l’Olivera del Carrer Obispo Amigó, un homenatge a la contribució de tots ells a l’art i a l’herència cultural de Godella. El monument va comptar amb la donació de Ricasa de part dels materials per a la seua elaboració. Finalment, l’esdeveniment va finalitzar amb un castell de focs artificials i un vi d’honor.

L’Ajuntament agraeix la participació de les diferents entitats col·laboradores que s’han implicat per a poder dur a terme aquesta celebració.

Entre elles es troben Ricasa, Pirotecnia Zaragozana, Associació Cultural Coeters de Godella, Federació Valenciana d’Associacions d’Amics del Coet (FVAAC), Penya El Coet de Burjassot, Cofradía Santa Bárbara de Rocafort, Amics de la Cordà de Alaquàs, Coeters de Xirivella, Amics del Coet de la Pobla de Vallbona, Penya El Caixó de Paterna, Falla Doctor Cabo de Godella, Falla San Sebastián-Arzobispo Fuero de Godella, Falla Cervantes-San Blas de Godella, Falla Dr. Valls de Godella i Plásticos Gamón.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.