“Gilbert”, dels realitzadors Arturo Lacal, Alex Salu i Jordi Jiménez, guanyador del primer premi del 41 Festival Quartmetratges

– Aquesta edició ha batut rècord de públic i de candidatures


– Durant la Gala de Clausura s’han atorgat 14 premis en les diferents categories


– El premi al Millor guió en castellà ha sigut per a “La lluminosa”, de Manuel Ochoa Monte, mentre que “ La nostra casa” de Pablo Lloret s’ha emportat el guardó al Millor guió en valencià

El Centre Cultural El Casino de Quart de Poblet ha sigut l’escenari del lliurament de guardons de la 41 edició del Festival Quartmetratges. El curt d’animació “Gilbert”, dels realitzadors Arturo Lacal, Alex Salu i Jordi Jiménez, ha aconseguit el primer premi en una edició que ha batut rècords, tant pel per el nombre de candidatures presentades, (74 curts i 50 guions) com per la quantitat de persones que han assistit a les diferents projeccions.

L’alcaldessa de Quart de Poblet, Cristina Mora, ha assenyalat que aquestes dades demostren que el sector audiovisual valencià té un gran futur.”Des de l’Ajuntament continuarem donant suport al treball dels realitzadors i guionistes facilitant-los un espai de creació a l’altura del seu talent”.

L’alcaldessa, qui durant dotze anys va ser regidora de Cultura, ha donat l’enhorabona a tots els premiats i a les persones que han participat i que contribueixen al fet que Quarmetratges siga un dels festivals amb major prestigi del panorama nacional i trampolí per a cineastes. Moltes de les obres premiades en altres edicions han sigut després guanyadores d’altres guardons com els Goya.

Per part seua, la regidora de Cultura, Encarna Folgado, ha destacat que “Quartmetratges no sols celebra el cinema, sinó que també es converteix en un punt de trobada per a la creativitat i la innovació. Aquest festival és el reflex del talent i la passió de tots els que participen, des dels creadors, fins al públic”.

Els guanyadors de la Secció Oficial han sigut el curt d’animació “Periquitos”, d’Alex Rey, el documental “Aquest és el diari” de Raquel Agea, i el curt de ficció “Ruth”, de Sonia Martí Gallego.

El primer premi de la categoria d’àmbit local del XVI Concurs “Curts Per Mòbil. Mobiliza’t per la Igualtat” ho ha obtingut “Vivim el mateix?”, de María Pozuelo Minuesa, mentre que el segon lloc ha sigut per a Alexia Salas, Lucía Dos Santos, Idaira Ponce i Carmen Sacegón per “Èpoques”. En la categoria d’àmbit autonòmic el premi ha recaigut en l’obra “No el vaig veure vindre”, de Julia Jiménez Cuenca.

El Concurs de Guions, que compleix 36 anys, es divideix en dues categories. Manuel Ochoa Monte ha aconseguit el Premi al Millor Guió en castellà amb l’obra “La lluminosa” mentre el Premi al Millor Guió en valencià ha sigut per a Pablo Lloret per “La nostra casa”.

L’actriu Pepa Cases, qui ha presentat la Gala de Clausura, també ha entregat els guardons del “Premi Jove” i del “Premi del Público” que han sigut per a “X”, de “x” i “X”, de “x”, respectivament. Quant al Premi al Millor Curtmetratge en Valencià, el guardonat és Joan Vives Lozano per “Els amants”.

L’Associació Esglai Teatre, ha entregat el Premi a la Millor Interpretació a Cristina García pel curt “Troleig” i Mariam Zelaia, directora de “13 (Tretze)”, s’ha emportat l’estatueta pel Millor Talle Revelació.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.