Alzira aprova la nova taxa de tractament de residus urbans que suposarà vora 100€ per a les llars

L’Ajuntament d’Alzira ha aprovat en ple extraordinari la nova taxa de recollida i transport de residus per valor de 96€, acompanyada d’una baixada de l’IBI del 5%.

A partir de 2025, aquesta taxa es converteix en obligatòria per a tots els ajuntaments del territori espanyol per donar compliment a la Llei de residus i sols contaminants per a una economia circular. 

Des de l’equip de govern, reconeixen que l’aplicació de les noves mesures ha sigut precipitada però denuncien l’escàs suport de la resta d’institucions, que ho han deixat tot en mans dels ajuntaments. L’objectiu ara, establir mecanismes per individualitzar els sistemes de pagament per generació de residus.

La mesura ha sigut aprovada amb els vots en contra del grup popular i VOX. Des del PP, havien proposat una esmena per augmentar la baixada de l’IBI fins al 12%, que no ha sigut inclosa. El partit ha retret al govern municipal la premura en aplicar la nova taxa sense consulta prèvia ni campanya d’informació a la ciutadania. 

Per la seua banda, VOX ha criticat les bonificacions proposades i ha arremés contra l’Agenda 2030. 

La Mancomunitat de la Ribera Alta serà l’encarregada de la gestió de la nova taxa, ja que l’Ajuntament d’Alzira s’ha adherit al servei mancomunat. A més, s’ha assenyalat que sobre la quota tributària tindran dret a una bonificació del 50% les persones que perceben la renda valenciana d’inclusió. 

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.