L’Hospital General de València ha aconseguit superar els 500 procediments de cirurgia hepàtica mínimament invasiva, que inclouen la cirurgia laparoscòpica, per port únic i robòtica
D’aquests, més de 100 cirurgies de fetge i pàncrees s’han dut a terme mitjançant tècniques robòtiques.
Beneficis per als pacients: Aquest tipus de procediments quirúrgics ofereixen avantatges destacats, com ara una major precisió, menys dolor postoperatori i un risc menor d’infeccions gràcies a la reducció de la mida de les incisions. A més, es redueix el temps de cicatrització i s’aconsegueixen millors resultats estètics.
Innovació i pioners en la Comunitat Valenciana
Segons el doctor José Mir Labrador, cap de la Secció de Cirurgia Hepatobiliopancreàtica, “la reestructuració recent de la secció, amb professionals especialitzats en cirurgies mínimament invasives, ens permet seleccionar la tècnica més adequada per a cada pacient, oferint un abordatge personalitzat.”
- Primers en cirurgia laparoscòpica hepàtica: Aquesta tècnica es va incorporar el 2006.
- Reseccions hepàtiques robòtiques: Realitzades des del 2017, incloent-hi reconstruccions hepàtiques en 3D per a una planificació quirúrgica exhaustiva.
- Cirurgia robòtica sense ingrés: Implantada l’any 2020.
Ampliació de la cirurgia mínimament invasiva
Enrique Artigues, cap del Servei de Cirurgia General i Digestiva, ha assenyalat que “l’Hospital General aposta per potenciar aquestes tècniques, incrementant el nombre de pacients que es beneficien de la cirurgia robòtica i laparoscòpica avançada.” Actualment, s’han afegit procediments per tractar obesitat mòrbida, cirurgia esofagogàstrica i de glàndules suprarenals amb tècniques robòtiques.
Aquest assoliment consolida l’Hospital General de València com a referent en cirurgia mínimament invasiva a la Comunitat Valenciana, continuant amb l’objectiu de millorar la qualitat assistencial i els resultats per als pacients.