Ivace+i investiga tecnologies avançades que milloren l’atenció dels pacients extrahospitalaris

Ivace+i destina 207.000 euros per a investigar tecnologies avançades que milloren l’atenció, seguiment i qualitat dels pacients extrahospitalaris.

El projecte inclou una plataforma digital per a la gestió de dades de salut i la monitorització de pacients.

La unitat d’innovació de l’Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (Ivace+i) ha destinat 207.000 euros a l’Institut de Biomecànica de València (IBV) per a investigar noves solucions tecnològiques que permeten millorar la qualitat, el seguiment i l’atenció dels pacients en entorns extrahospitalaris.

Un model de ‘hospital líquid’ com a futur de la sanitat

La investigació es basa en el model d’assistència flexible conegut com a ‘hospital líquid’, una aproximació més accessible i adaptada a les necessitats personals de cada pacient. Segons la consellera d’Innovació, Marián Cano, “el model d’hospital líquid representa el present i futur de la sanitat, i l’IBV, amb àmplia experiència en el sector, torna a situar-se a la vanguarda de les necessitats del sector.”

Cano ha destacat que les tecnologies emergents com la intel·ligència artificial, el ‘big data’ i els sistemes 5G obrin infinites oportunitats per a explorar nous models assistencials, remarcant que “l’experiència i potencial investigador dels centres tecnològics de la Comunitat són la millor garantia d’èxit.”

Impacte directe en pacients i empreses

El projecte HLIQUIDO de l’IBV busca generar un impacte directe en pacients, organitzacions sociosanitàries i empreses, amb la col·laboració d’empreses del sector salut i tecnològic. Aquesta col·laboració abasta des de l’assistència a domicili fins a la monitorització i desenvolupament de tecnologies innovadores.

El projecte treballa sobre dos aspectes clau: l’estrès i la fragilitat física, amb l’objectiu d’ajudar les empreses valencianes a millorar la seua competitivitat tant en el mercat estatal com internacional.

Tres resultats destacats del projecte

  1. Plataforma digital de gestió de dades de salut
    Aquesta plataforma permetrà la monitorització de pacients extrahospitalaris amb interfaces adaptades per a professionals clínics, pacients i cuidadors. També integrarà dispositius de registre perifèric, garantint una gestió de dades accessible, segura i personalitzada.
  2. Algorismes avançats de monitorització
    Dirigits a pacients crònics i d’alt risc, aquests algorismes ja són capaços d’avaluar variables com la freqüència respiratòria mitjançant imatges registrades per càmeres convencionals.
  3. Model clínic per a l’estimació de l’estrès
    Aquest model combina variables fisiològiques i informació proporcionada pels pacients per a oferir una avaluació integral del benestar emocional i físic, millorant la personalització dels tractaments i anticipant possibles complicacions de salut.

Amb aquests avanços, l’IBV consolida el seu compromís amb l’atenció sanitària avançada, situant-se com un referent en la innovació tecnològica aplicada a la salut.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.