L’ajuntament de Paco Teruel reparteix més de 2.000 euros en premis per a fomentar la cultura musical
El prestigiós Concurs de Piano per a Joves Intèrprets Gabriel Teruel Machí ja compta amb les bases per a l’edició que se celebrarà entre el 7 i el 8 de maig en la Casa de la Cultura de Benimodo. Suposa la setena convocatòria d’un certamen organitzat pel consistori de Paco Teruel i que tots els anys concentra als més destacats pianistes de menys de vint-i-dos anys d’Espanya. Els participants hauran de formalitzar la seua inscripció en el concurs emplenant degudament el butlletí que hi ha disponible a l’ajuntament o en la pàgina web consistorial i, després del pagament d’una quota, s’ha d’enviar per correu postal o electrònic.
En el concurs existiran tres premis en metàl·lic i un altre de formació. Exactament el primer classificat s’adjudicarà un premi de 1.500 euros, amb 750 per al segon i 300 per al tercer. Finalment existirà un Premi a la Musicalitat, atorgat per l’Escola de Música i Dansa Estudi21 i que suposa l’assistència gratuïta a una Master-Class de piano o música de cambra que es realitze en l’Estudi21 durant el curs 2016-2017, amb una borsa de viatge de 80 €.
El guanyador del VII Concurs de Piano per a joves intèrprets Gabriel Teruel Machí oferirà un concert en la Casa de la Cultura de Benimodo dins de la Programació Cultural de 2017. El concurs es realitzarà els dies 7 i 8 de maig de 2016 en l’Auditori de la Casa de la Cultura de Benimodo. L’ordre de participació es determinarà per sorteig que es realitzarà abans de l’inici del concurs amb la presència obligada dels participants. Qualsevol absència haurà de ser justificada i acceptada pel jurat, prèvia sol·licitud per part del concursant. Una vegada finalitzat el sorteig, es comunicarà als concursants l’ordre d’actuació i se’ls assignarà la franja horària aproximada de la seua participació. Les audicions seran de caràcter públic i d’entrada lliure.
El concurs constarà de dues proves, amb una eliminatòria i la final. En la primera s’interpretarà un preludi i fugida del “Clave bien temperado” de J. S. Bach, o una sonata de D. Scarlatti o el Padre Soler. Un primer temps de sonata clàssica de J. Haydn, W. A. Mozart o L. van Beethoven. Per la seua banda, la final constarà d’un recital d’una o més obres completes d’una durada aproximada de 30 minuts, no podent-se repetir cap obra de la prova eliminatòria, amb l’excepció de la sonata, que en el cas de ser completa es permetrà. El programa d’ambdues proves haurà d’interpretar-se de memòria.
El jurat estarà format per professionals de reconegut prestigi dins del món musical i tindrà capacitat decisòria per a atorgar els premis, podent declarar qualsevol premi desert i concedir algun accèssit si així ho considera oportú.