LA UNIÓ informa que la campanya de l’olivar podria tindre un descens de collita superior al 40% en el conjunt de zones productores

El major descens de producció es preveu en la província de València (75%) encara que baixa en totes per la sequera, a Alacant un 40% i a Castelló un 5%

21 d’octubre de 2016.– LA UNIÓ de Llauradors informa que la previsió de collita per a la campanya de l’olivar, que prompte iniciarà la seua campanya de recol•lecció, indica un descens del 40% en relació a la passada en el conjunt de les nostres zones productores.
LA UNIÓ estima així una producció de 17.346 tones per les 28.893 de la campanya anterior. El descens es deu fonamentalment a la sequera que pateix la Comunitat Valenciana, que va provocar un quallat irregular de l’oliva a la primavera i ara comportarà un baix rendiment de l’oli.

El principal descens es preveu en la província de València amb una producció inferior en un 75% a l’anterior, la qual cosa significa “una de les pitjors campanyes de la història” segons els productors d’oli. En la província d’Alacant la collita esperada seria un 40% més baixa que la passada i en la de Castelló es preveu un descens del 5%. En el context estatal les previsions diuen que la collita podria augmentar un 1%.

La forta i persistent sequera que s’arrossega segueix passant factura a les diferents collites del camp valencià. En el cas de l’oli un informe de LA UNIÓ alertava fa unes setmanes d’unes pèrdues de prop de 25 milions d’euros en les nostres zones productores.

Esta organització professional agrària reclama un esforç a les Administracions Públiques (Govern central i Generalitat) per a compensar les pèrdues per la sequera i evitar així l’abandó de més explotacions agrícoles i més professionals. Entre les mesures que reclama es troba la concessió d’ajudes directes, ajudes de minimis, reducció del mòdul fiscal, condonació de l’IBI, bonificació del pagament de les cotitzacions a la Seguretat Social o l’establiment de préstecs ICO amb interès subvencionat.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.