El president de la Diputació ha subratllat en aquesta trobada la implicació de la corporació que presideix amb el col·lectiu faller
Rodríguez ha insistit: “La intenció segueix sent convertir les Falles en ambaixadores de la societat valenciana”
20/11/2017.El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha rebut aquest dilluns a la Fallera Major de València, Rocío Gil; i a la Fallera Major Infantil, Daniela Gómez; en el marc de la ronda de visites institucionals que han realitzat les màximes representants de les Falles de València per al pròxim any 2018 al costat del secretari general de la Junta Central Fallera, Ramón Estellés.
La trobada s’ha produït en la seu central de la corporació provincial, la qual han visitat per primera vegada Rocío i Daniela. “M’ha encantat”, ha expressat la Fallera Major Infantil. “Estic molt feliç i gaudint molt”. “És un plaure estar ací en la Diputació i poder visitar al president”, ha expressat per la seua banda la Fallera Major, qui ha reconegut estar complint un somni en venir de “una família molt fallera”.
La implicació de la Diputació
“La Diputació organitza una recepció amb juntes locals i falles participants i estarem ací una altra vegada”, ha anunciat també Rocío. I és que la corporació provincial ha reforçat la seua aposta per aquesta festa que ja és Patrimoni Immaterial de la Humanitat. I ho fa mitjançant actes institucionals, però també amb visió social i de creixement.
En aquest sentit, cal tenir en compte l’estudi de l’impacte econòmic de les falles de la Cambra de Comerç i la Facultat d’Econòmiques de la Universitat de València, a més de les subvencions que realitza durant tot l’any la Diputació: “Des de les ajudes a les bandes de música per al manteniment de les seues seus i locals d’assaig a la contractació d’espectacles pirotècnics en diferents moments de l’any”, ha posat en valor Rodríguez.
Al marge de les ajudes directes, el president també ha incidit que “la intenció segueix sent convertir les Falles en ambaixadores de la societat valenciana amb missatges de sensibilització social i campanyes com la del ‘No a la violència de gènere’ [l’any 2016], que han demostrat el potencial del món faller a l’hora de traslladar missatges necessaris amb els quals tots ens sentim representats”.