El Centre Cultural va acollir, ahir dimarts 13 de març, l’acte de presentació pública de la iniciativa i de les parelles participants
Un total de cinc voluntaris i vuit aprenents s’han unit al programa ‘Voluntariat pel Valencià 2018’, una iniciativa que l’Ajuntament d’Almussafes desenrotllarà novament a través del seu Centre Municipal de Formació de Persones Adultes. El projecte es va presentar ahir en un acte públic en què van participar la Regidora de CMFPA, Teresa Iborra, i la coordinadora del programa, Dariana Groza. Totes dues incidiren durant les seues intervencions en la importància de promoure plans que ajuden a difondre l’ús la llengua valenciana per a crear cohesió social.
Després del període de difusió de la iniciativa i inscripció dels participants, el programa ‘Voluntariat pel Valencià 2018’ es va inaugurar durant la vesprada d’ahir dimarts a Almussafes. Coordinada a través del Centre Municipal de Formació de Persones Adultes, i davall el lema “Parla’m en valencià”, la iniciativa promociona l’ús del valencià de manera innovadora, “ja que posa en contacte a persones que volen aprendre la nostra llengua autòctona amb gent disposada a dedicar el seu temps a ensenyar-ho”, destacà l’edil del CMFPA, Teresa Iborra.
Durant la cerimònia, celebrada a les 19 hores en la sala de conferències del Centre Cultural i presidida per la pròpia Teresa Iborra, es presentaren les parelles que s’han embarcat en el projecte durant la present edició, a les quals se’ls feu entrega també del material necessari per a abordar les sessions planificades, que es desenrotllaran durant un mínim de 10 setmanes. “Avalem i donem suport a este programa d’Escola Valenciana que, entre els seus principals objectius també destaca el seu caràcter integrador, a l’acostar la nostra llengua i cultura a persones d’altres comunitats i països que han triat Almussafes com el seu lloc de residència”, postil•là Iborra.
En representació d’Escola Valenciana va assistir la coordinadora de la iniciativa, Dariana Groza, natural de Romania, qui va agrair l’entrega de les parelles lingüístiques, a més de recordar el seu pas pel programa fa ara 11 anys nouvinguda del seu país, i el fet de que “quan parle valencià em sent d’ací, perquè el valencià l’he fet meu”. A més, va reiterar la importància del material que se’ls entrega a les parelles i que serveix de manual d’ús del programa Voluntariat pel Valencià, “un dels projectes més volguts per part de l’executiva perquè amb ell es crea teixit social i es dignifica el paper de la llengua com un instrument d’interrelació”.
L’Ajuntament d’Almussafes va ser l’onzé municipi a adherir-se al programa Voluntariat pel Valencià en la Ribera Baixa.