Les activitats estan destinades a xiquets, xiquetes i adolescents de 3 a 18 anys
La programació inclou esport, idiomes, tallers i participació activa
L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la regidoria de Joventut i Educació. Ha desenvolupat, durant l’últim curs escolar, un ampli programa d’activitats extraescolars, complementàries, culturals i esportives dirigides a l’alumnat, des de l’etapa d’infantil fins a la majoria d’edat.
El programa ha sigut dissenyat per a oferir una varietat d’opcions que inclouen conciliació familiar a l’estiu, projectes participatius, a més d’activitats esportives i artístiques.
Aquestes iniciatives s’emmarquen dins del projecte subvencionat per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i està destinat a diferents municipis de la Comunitat Valenciana.
Conciliació familiar a l’estiu
El Campus d’Estiu, que té lloc tots els anys en el Complex Esportiu Municipal Suma d’Alfafar. Va comptar amb 420 participants, d’entre 3 i 16 anys. En ell, es treballa l’oci i l’activitat física, reforçant així les competències bàsiques i el desenvolupament socioemocional.
Idiomes i robòtica, extraescolars per a continuar aprenent
Després de l’horari de classe, s’han oferit dos tallers per a continuar desenvolupant les seues capacitats, un d’anglés “English town” i un de robòtica. El primer destinat a 15 xiquets i xiquetes d’infantil i el segon a 20 participants d’educació primària. Els qui han tingut l’oportunitat de millorar les seues habilitats de comunicació, autonomia i confiança.
Activitats esportives
Entre la programació destaquen els entrenaments de “Futbol sala en la Fila” amb 12 participants o les classes d’esgrima inicial. Que han comptat amb 50 xiquets i xiquetes de 6 a 8 anys. Aquestes activitats ofereixen una alternativa d’oci saludable, aportant valors com el treball en equip, la inclusió i la tolerància.
Per a l’alumnat més xicotet s’ha organitzat “Xiquirritmo”, amb un total de 13 participants, d’entre 3 i 5 anys. Amb activitats dissenyades per al desenvolupament corporal; amb l’objectiu d’estimular les destreses cognitives, a més de millorar la capacitat motora i la posició del cos.
Desenvolupament artístic i creatiu
Uns altres dels programes han anat destinats a incentivar l’expressió artística i creativa de l’alumnat, fomentant el seu enginy amb el taller “Circ a la Fila, rialles, creativitat i il·lussió” o el contacontes, amb 25 i 20 participants, respectivament.
Projectes de participació juvenil
En el cas de l’alumnat de l’ESO, de 12 a 16 anys, s’ha dut a terme la 4 ª Edició de “Activa la teua ciutat” i la 1a Edició de “Joves Actius”. Aquestes trobades els ofereixen l’oportunitat de descobrir les seues emocions, treballar en el seu propi desenvolupament personal i impulsar-los a treballar en equip en la resolució de problemes.
El regidor de Joventut, Roberto Alacreu, ha destacat la importància d’aquestes iniciatives: “Amb aquesta mena de projectes, reforcem el nostre compromís amb la població infantil i juvenil i amb les famílies d’Alfafar que necessiten suport per a conciliar”. Per part seua, Amparo Sanjuán, regidora d’Educació, afirma que: “Aquestes activitats no sols complementen el seu aprenentatge, sinó que també contribueixen al seu desenvolupament integral, fomentant valors i habilitats que seran fonamentals per al seu futur”.
L’Ajuntament d’Alfafar, amb la posada en marxa d’aquesta mena de projectes, continua apostant per l’educació i el benestar dels seus joves, garantint així un entorn propici per al seu creixement i desenvolupament.