Almussafes celebra el 14 de febrer derrocant els mites de l’amor romàntic
La Regidoria de Polítiques d’Igualtat llança una campanya de sensibilització per a xarxes socials i programa un monòleg per a l’alumnat de l’IES
#NoPucViureSenseMi és el títol de la iniciativa, que començarà el seu recorregut el pròxim dijous 10 de febrer
La joventut serà la principal destinatària de la nova campanya de conscienciació sobre la violència de gènere impulsada des de l’Ajuntament d’Almussafes i que es desenvoluparà del 10 al 15 de febrer. La iniciativa, denominada #NoPucViureSenseMi, consta de la difusió de cinc imatges sobre el tema en xarxes socials i la representació d’un monòleg-taller per a l’alumnat de l’IES de la població a càrrec de Marina Marroquí, treballadora social i experta en el tema. “Encara es produeixen moltes situacions en les quals les relacions no es produeixen d’igual a igual i això hem d’evitar-ho”, assegura la regidora de Polítiques d’Igualtat, Belén Godoy, qui considera que cal incidir en la joventut, que intenta “repetir certs patrons que veuen al seu voltant però que no són ni sans ni convenients per a la seua salut física i emocional”.
L’Ajuntament d’Almussafes, a través de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat, commemorarà el Dia dels Enamorats amb una campanya de sensibilització sobre els mites de l’amor romàntic especialment dirigida a la població jove. Així, del 10 al 14 de febrer, i sota el títol #NoPucViureSenseMi, difondrà per les xarxes socials municipals una sèrie de cinc imatges en les quals s’intentaran derrocar algunes d’aquestes llegendes presents en la societat per a previndre la violència de gènere i suprimir de les relacions de parella els rols sexistes. En aquest treball creatiu han col·laborat algunes Clavariesses i Clavaris de 2022.
“Es tracta d’idees preconcebudes sobre les relacions de parella que poden resultar perilloses i que a vegades són l’avantsala de possibles maltractaments”, explica la regidora de Polítiques d’Igualtat, Belén Godoy. “Hi ha molts casos en els quals les relacions no es produeixen d’igual a igual i això hem d’evitar-ho. En aquest sentit, els i les joves són el sector de la població més vulnerable, perquè intenten repetir certs patrons que veuen al seu voltant però que no són ni sans ni convenients per a la seua salut física i emocional”, contínua l’edil.
La campanya també inclou la representació del monòleg-taller ‘Això no és amor’, que es durà a terme el dimarts 15 de febrer a la sala d’actes del Centre Cultural per a l’alumnat de l’IES Almussafes. A través de l’humor, l’educadora social i especialista en violència de gènere Marina Marroquí realitza un recorregut per la societat que ens educa, com la televisió, la música i el cinema, per a treballar el pensament crític de les persones destinatàries i la interiorització tòxica de l’amor romàntic.
En l’espectacle també s’aborden altres qüestions relacionades, com el consum de pornografia a edats cada vegada més primerenques, una cosa que segons els experts condiciona la manera de viure les relacions. Finalment, la ponent contarà la seua pròpia història, narrant com va caure, detectar, eixir i superar la seua situació, donant eines a la joventut per a la detecció precoç de la violència masclista.
Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià